Jordbruksforvaltning

Aktuelt stoff og saksbehandling til kommunal forvaltning innen jordbruk, jordvern, kart, eiendom og arealforvaltning.


Publisert 29.01.2021

Produksjonstilskot – sjekkliste før attestering av vedtak

Ein del av kommunane har allereie attestert sine vedtak om produksjonstilskot for 2020. Statsforvaltaren oppmodar likevel alle kommunar til å ta ein ekstra sjekk før vedtak vert fatta ved attestasjon. Vi har oppdatert sjekklista som ligg til høgre på denne side. 


Publisert 29.01.2021

Nye nettsider - WebSkas - rettleiing

Landbruksdirektoratet har laga ei kort rettleiing som viser korleis skogeigar kan komma til for å logga inn på skogfondskontoen frå dei nye nettsidene, den følgjer vedlagt.


Publisert 29.01.2021

Nye nettsider - Sjukdomsavløysing

Førre veke vart dei nye nettsidene til Landbruksdirektoratet lansert. Dei er bygd opp ganske annleis enn dei gamle nettsidene. Landbruksdirektoratet har gitt oss ei oversikt over dei viktigaste endringane:


Publisert 29.01.2021

Nye nettsider - SMIL, Utvalde kulturlandskap og verdsarvordninga

Dei nye nettsidene er utvikla med utgangspunkt i behovet til brukarane og tilfredsstiller statlege krav til universell utforming. Ein av fleire viktige betringar, er at forvaltninga får sin eigen «inngang» til nettsidene.


Publisert 27.01.2021

Viktige RMP-fristar for kommunane

  • Godkjenne/avvisa/avslå: 29. januar
  • Statsforvaltaren låser satsane: 5. februar 
  • Attestering: 19. februar 
  • Endring av kontonummer i LREG-tenester: 25. februar 

Publisert 27.01.2021

Produksjonstilskot – viktig melding om § 4 i forskrifta

Landbruks- og matdepartementet har informert om at det er sett i gang eit arbeid me då revidere § 4 tredje og fjerde ledd i forskrift om produksjons- og avløysartilskot. I påvente av at dette arbeidet vert ferdig, ber departementet landbruksforvaltinga om å avvente praktisering av § 4 tredje ledd og fjerde ledd. Landbruksdirektoratet presiserer at dette òg gjeld for søknadsåret 2020.


Publisert 22.01.2021

Produksjonstilskot – forbetringar/rettingar i eStil PT

Landbruksdirektoratet gjorde 21. januar følgjande endringar i eStil PT:


Publisert 22.01.2021

Produksjonstilskot – ny versjon av rundskriv

I samband med at Landbruksdirektoratet no har nye nettsider, har dei òg laga nye versjonar av rundskriva om produksjonstilskot. Sjå kva direktoratet skriv i e-post om endringane:


Publisert 20.01.2021

Produksjonstilskot 2020

Endelege satsar for produksjonstilskot er klare. Tilskotet til kulturlandskap er endra frå 166 til 162 kroner. Endelege satsar finn de på Landbruksdirektoratet si heimeside frå 22.01.2021.

De kan attestere søknadar til 7. februar. Den 8.-17. februar er systemet stengd.

Om talet på slakta dyr endrar seg vil søknaden koma som «under behandling».


Publisert 19.01.2021

Produksjonstilskot – kontroll mot Debio

15. januar las Landbruksdirektoratet inn oppdatert informasjon frå Debio om kva for føretak som er knytt til deira kontrollordning. Fagsystemet eStil PT gjenopnar søknader frå føretak som har søkt om økologiske dyr/areal, men som ikkje er på lista frå Debio. Desse må kommunane følgje opp.