Jordbruksforvaltning

Aktuelt stoff og saksbehandling til kommunal forvaltning innen jordbruk, jordvern, kart, eiendom og arealforvaltning.


Publisert 03.09.2021

Informasjon om endringar i Agros

Frå 3. september vil følgjande endringar bli tilgjengeleg i søknads- og saksbehandlarsystemet i Agros:


Publisert 31.08.2021

Utlysing av midlar i Fjellandbrukskommunane til registrering av Areal ute av drift

Det lysast ut midlar til å registrere innanfor Fjellandbrukskommunane; Tinn, Hjartdal, Seljord, Tokke, Vinje og Fyresdal. Søknadsfrist er sett til 15. september 2021.


Publisert 27.08.2021

Saksbehandlarrundskriv RMP-tilskot 2021

Saksbehandlarrundskrivet er lagt ut på nettsida for kommunal landbruksforvaltning under dokumenter til høyre. Skrivet blei send til postmottak i kommunane i dag.


Publisert 23.08.2021

Informasjon om Areal ute av drift

Her kjem ei oppdatering om prosjektet Areal ute av drift. 


Publisert 19.08.2021

Webinar "Verdien av å investera i levande matjord"

Foredrag med ein av dei fremste ekspertane i verda innan jordbiologi og jordhelse! Saman med Statsforvaltaren i Oslo og Viken har vi gleda av å invitera til webinar med Dr. Elaine Ingham 27. september. Webinaret er ope for alle.


Publisert 13.08.2021

Landbruksregisteret - massivoppdateringa av arealtal

Arealtall frå jordregisteret blir lese inn utan at kommunane treng å bestilla. Det er likevel viktig at endringar i AR5 er oppdatert i sentral base før 26. august.


Publisert 12.08.2021

Betre enn frykta på jordbruksareala

Satsinga «Areal ute av drift» syner at meir areal er i drift enn først avdekt. Telemark og Vestfold har om lag 4 % jordbruksareal. Det er lite samanlikna med det totale landarealet i fylket, det er i tillegg store skilnadar innad i fylket med variasjonar frå fjell til kyst. Jordbruksarealet er såleis ein svært avgrensa ressurs og ikkje fornybar.


Publisert 02.07.2021

Høyring - Endring i produksjonstilskotsforskrifta og avløysartilskot i jordbruket

Landbruks- og matdepartementet har sendt endringar i forskrift om produksjonstilskot og avløysartilskot i jordbruket på høyring. For å bidra til betre oppfølging og forvaltning av miljøkrava i forskrifta, foreslår departementet endringar i § 4 tredje og fjerde ledd om tilskot for ivaretakelse av kulturlandskap og etablering av vegetasjonssoner mot vassdrag.


Publisert 02.07.2021

Kontroll av føretak som melder om produksjonssvikt

Kontroll av føretak som melder om produksjonssvikt pga. klima eller mangel på arbeidskraft er kommunen sitt ansvar. Kommunen skal ifølgje regelverket kontrollera alle føretak som melder om produksjonssvikt pga. mangel på arbeidskraft og 10 % av dei som melder om produksjonssvikt av klimaårsaker. Om kommunen gjer avtale med nokon hos NLR, må kommunen dekka jobben NLR gjer økonomisk. NLR har elles ikkje noko ansvar for kontroll i desse sakene. 


Publisert 30.06.2021

Nyheiter om RMP

Denne veka er det publisert ei nyheitssak om RMP. Sjå her.