Matproduksjon


Publisert 09.12.2022

90 millionar i investeringsmidlar i landbruket for 2023

Auke i midlane gir rom for å statse i større grad på unge bønder, dyrevelferdstiltak, distriktslandbruket, miljøtiltak med meir.


Publisert 09.12.2022

Ystepikene i finalen for den nasjonale Bedriftsutviklingsprisen!

Vinnerne av Bedriftsutviklingsprisen fra tre fylker går videre til finalen - Rogalandsbedriften Ystepikene er en av dem!


Publisert 01.12.2022

Økt salg av lokalmat også i 2022

Lokalmatprodusentene har hatt store utfordringer de siste årene, men til tross for dette har salget økt fra 11,2 milliarder til 11,5 milliarder fra 2021 til 2022.


Publisert 21.11.2022

Meir investeringsmidlar i landbruket for 2023

I jordbruksoppgjeret for 2022 blei det avtalt om lag 30 prosent auke i investeringsmidlane i jordbruket. For rogalandsbøndene betyr dette ein auke frå 70 millionar kroner til om lag 90 millionar kroner.


Publisert 18.10.2022

Ystepikene fekk årets BU-pris

Det bør vel ikkje kome som ei stor overrasking at BU-prisen for Rogaland i år gjekk til Ystepikene. Ei bedrift som starta i 2019 og som raskt har markert seg med god vekst og mykje bra omtale.


Publisert 17.10.2022

Mat må vi ha – men tek vi bonden for gitt?

Spørsmålet må bøndene i Rogaland hjelpe oss med å finne svar på. Alle registrerte landbruksføretak vil i desse dagar få tilsendt ei undersøking med spørsmål knytt til produksjonen på garden i dag og forventa status 15 år fram i tid.


Publisert 21.09.2022

Matproduksjonen frå jordbruket i Rogaland var rekordhøg i 2021

Jordbruket i Rogaland hadde nok eit år med rekordhøg produksjon i 2021. Det gjeld spesielt produksjon av kjøt, korn og frukt.  


Publisert 05.07.2022

Prisdryss i kjølvannet av Gladmat

Matkulturprisen gikk til Bellies, en restaurant med kun vegansk mat på menyen.


Publisert 23.06.2022

Siddisen som blei ein av Noregs beste ystarar

Vegard Larsen NRK Drivkraft har intervjua gründeren bak Stavanger ysteri på Storhaug. Høyr intervjuet, og la deg bli inspirert av den kunnskapsrike ystaren Lise Brunborg som har mastergrad i ostevitenskap.


Publisert 21.06.2022

Rekordmange lokalmatprodusentar på Gladmat 29. juni- 2. juli

Nå er det berre ei veke til det brakar laust i Stavanger med ein frisk og fresh Gladmat-festival. To år med corona er gløymt, og folk er klare for matopplevingar i særklasse og festivitas.