Matproduksjon

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 17.03.2015

MatSmiå

Kven skulle tru at nokon kunne elska Gamalosten?


Publisert 09.02.2015

Kvar femte biff blir importert

Noreg importerer nesten 20 prosent av storfekjøtet. For å få fleire bønder til å satse på storfeproduksjon vert det arrangert ein temakveld om økonomi og storfe 11. februar 2015 på Høiland gard i Årdal. Harald Pedersen frå Tveit Regnskap kjem. Han er bonde og rekneskapsførar og har mange gode tips å kome med.


Publisert 22.01.2015

Invitasjon til Matsmiå 2015

Velkomen til spennande og lærerike dagar på MatSmiå 11.-12. mars på Karmsund vgs i Haugesund. Ein arena for inspirasjon, nettverksbygging og kompetanseheving!


Publisert 03.02.2014

Lokalmat er i vinden som aldri før

Det stadfestar salstala for 2013 som viser at pilane peker bratt oppover. Lokalmat seld i daglegvarebutikkar har hatt ein vekst på 8,4 prosent det siste året og omsett for over tre milliarder kroner i 2013


Publisert 28.01.2014

Nysgjerrig på lokal mat og foredling? MatSmiå er svaret!

- Matfylket Rogaland må komme enda sterkare på banen når det gjeld lokale matsatsingar for dette handlar om mangfald. Det er lov å vere liten og alt treng ikkje å handle om vekst, poengterer Ryfylkekokken Frode Selvaag.


Publisert 08.01.2014

Godbitar frå Rogaland til Grüne Woche i Berlin

Regionale matspesialitetar er no på veg til Berlin. Dei skal komme besøkande på messa ”Internationale Grüne Woche” til gode, gi ein smak av Fjord-Norge og meirsmak på å reise hit.


Publisert 03.01.2014

Matauk på Matsmiå 2014

Velkomen til spennande og lærerike dagar på MatSmiå 19. - 20. februar på Karmsund vgs i Haugesund. Ein arena for inspirasjon, nettverksbygging og kompetanseheving!


Publisert 08.11.2013

Fjordmenyar klare for Berlin

For tredje gong er dei fire fjordfylka på Vestlandet klare for felles satsing på mat- og reiselivsmessa "Grüne Woche" i Berlin 17. – 26. januar 2014.


Publisert 12.09.2013

Matmarknad laurdag 14. september på Kongsgård skole

14 lokale produsentar, foredlarar, restaurantar og butikker stiller med eit stort utval av varer på Markens Grøde.

 


Publisert 05.09.2013

Invitasjon til Den Jærske Matkonferansen 2013

Kom og bli ein del av mangfaldet Jæren og bruk dagen midt i matfatet. Matfatet Jæren og Fylkesmannen i Rogaland inviterar til inspirerande matkonferanse på Bryne torsdag 19. september.