Publisert 08.07.2016

Dyrevelferdssaker i Nordland 1. halvår 2016

Fylkesmannen i Nordland og kommunene har så langt i 2016 mottatt kopi av 25 saker fra Mattilsynet der de har påvist brudd på dyrevelferdsloven. Sakene fordeler seg på 11 kommuner. Alvorlighetsgraden i disse sakene varierer fra mindre avvik som lett lar seg utbedre, til saker med alvorlig karakter.  


Publisert 05.07.2016

Arktisk landbruk - Pen potet er sunn potet

Skallkvalitet og knollstørrelse påvirker potetens levedyktighet. Ikke fordi den blir penere, men fordi sterkere og sunnere skall reduserer risikoen for skade og sykdom på poteten. Dette er viktig for lagring av potetene gjennom vinteren og det kan vi påvirke.


Publisert 04.07.2016

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøker Lofoten mandag 4. juli

På programmet står flere bedriftsbesøk på Vestvågøy. Media er velkommen på alle programposter.


Publisert 29.06.2016

Hadsel Videregående skole i massivtre

Nye Hadsel videregående skole er nå ute på anbud i regi av Nordland Fylkeskommune, et tilbygg på 3.500 m2 skal realiseres. I tillegg skal eksisterende bygningsmasse rehabiliteres.


Publisert 28.06.2016

Arktisk landbruk – matproduksjon i midnattsol og mørketid

Den nordnorske bonden produserer mat i midnattsol og mørketid. Dette nordnorske klima sammen med topografien og geologien bidrar til å gi råvarene fra det nordnorske landbruket karakter og særpreg. Det gir kvalitetsfortrinn med mulighet for ekstra verdiskaping under begrepet «arktisk landbruk». 


Publisert 28.06.2016

Kom med forslag på kandidat til pris

Kulturlandskapsprisen Nordland deles ut for å sette fokus på den viktige rollen landbruket har som forvalter av kulturlandskapet og bærer av tradisjoner. Vi vet det finnes mange gode kandidater i fylket. Hjelp oss å hendre noen av disse.


Publisert 24.06.2016

Kommunene opplært i skogsveibygging

I to dager i juni var 16 kommunale skogbruksfolk samlet i Mosjøen for å lære mer om skogsveier. Fylkesmannen arrangerte kurs der målet var at kommunene skal bli i stand til selv å vurdere og godkjenne skogsbilveier.


Publisert 24.06.2016

Stor investeringsvilje blant bønder i Nordland

Fylkesmannen i Nordland gjennomførte vinteren 2016 en spørreundersøkelse om Nordlandsbondens forhold til de offentlige investeringsmidlene. Disse midlene er en viktig del av det offentliges bidrag til nyinvesteringer i landbruket. Undersøkelsen avdekket flere interessante forhold, blant annet at det er stor investeringsvilje blant gårdbrukerne i fylket.


Publisert 23.06.2016

Få deg en lærling i reiselivsfaget

Trenger din bedrift en ekstra ressurs som kan bidra til økt lønnsomhet? Sjekk ut hvordan fylkeskommunens lærlingeordning fungerer.


Publisert 14.06.2016

Erstatning ved avlingssvikt er betinget av at skaden meldes tidlig

For å få erstatning er det et absolutt krav om at du må gi melding til kommunen straks du blir klar over at en klimabetinget skade har skjedd eller kan oppstå. Du har ikke krav på erstatning dersom melding om skade ikke blir gitt til rett tid.