Publisert 26.08.2016

Hagebær i Arktis – nye muligheter

Markedet for bær utvikler seg raskt – nesten eksplosivt. Etterspørselen øker samtidig som bærproduksjonen over flere år har vist nedgang i Nord-Norge (selv om Troms siste år har hatt en liten økning). «Hagebær i Arktis» er et prosjekt som har som mål å rekruttere flere bærdyrkere i nord og ta i bruk de nyeste forsknings- og forsøksresultatene.


Publisert 24.08.2016

Inn på tunet kurs oktober 2016

Norsk landbruksrådgivning HMS har kurs i Bodø 12. og 26. oktober.


Publisert 24.08.2016

Ledige kontorlokaler i Mosjøen?

Fylkesmannen i Nordland, Statskog SF og Helgeland Landbrukstjenester SA ønsker å kartlegge mulige kontorlokaler i Mosjøen sentrum.


Publisert 23.08.2016

Arktiske grønnsaker på nordnorske restauranter

Grønnsaker er en viktig del av et måltid, og det å kunne servere kortreist, lokal mat med en historie, er et fortrinn for et spisested. På en workshop i Tromsø fikk lærlinger ved flere restauranter i Tromsø erfare hvordan nordnorske grønnsaker kan være med å sette prikken over i-en på et godt måltid.


Publisert 02.08.2016

Jakt på grågås og sanking av egg

Fylkesmannen vil med dette informere om gjeldende jakttider for grågås i Nordland.


Publisert 27.07.2016

Økologisk frokost 22. september

Velkommen til frokostseminar om økologisk mat på Rustikk i Bodø kl 8-10 torsdag 22. september!


Publisert 26.07.2016

Nye veier for arktisk grønnsaksproduksjon

Lokalmat er i skuddet. Etterspørselen og salget av lokalmatprodukter har økt de siste årene. Grønnsaker dyrket i nordlige strøk er kjent som «gode, sprø, saftige og søte». Derfor bør vi dyrke mer. Det skal prosjektet ”Nye veier for arktisk grønnsaksproduksjon” bidra til.


Publisert 20.07.2016

Forbered deg til søknad om produksjonstilskudd i august

Nå er informasjonsmateriell for søknad om produksjonstilskudd i jordbruket tilgjengelig på nettsiden til Landbruksdirektoratet. Søknadsfristen er 20. august.


Publisert 19.07.2016

Agronomi i arktisk landbruk

Nok grovfôr av rett kvalitet som er høstet på en enkel og effektiv måte er ei god oppskrift på suksess. For det arktiske landbruket er nok, godt og rimelig grovfôr ei stor utfordring. Med prosjektet Agronomi i arktisk landbruk ønsker NIBIO og Landbruk Nord å bidra til suksess i grovfôrdyrkinga i det arktiske landbruket. 


Publisert 12.07.2016

Arktisk landbruk: Arktisk lammekongress 2014

Sauenæringen i Nord-Norge opplever en nedgang. Samtidig viser regionale prosjekt som «Det eventyrlige Vesterålslammet» at det er mulig å få til optimisme og positiv utvikling. Med dette som bakgrunn ble initiativet til et felles nordnorsk arrangement, en Arktisk lammekongress, tatt.