Publisert 10.07.2017

Engeløya i Steigen har fått status som utvalgt kulturlandskap

Engeløya i Steigen kommune fikk i slutten av juni status som utvalgt kulturlandskap i jordbruket. Dette betyr blant annet at området i årene fremover vil få egne statlige midler for å ta vare på og formidle verdiene i kulturlandskapet.


Publisert 07.07.2017

Massivtre på nytt bygg

- Gunvald Johansen Bygg, dette er bra! Det er et flott syn å se store elementer i massivtre ruve over byens nye tak, sier prosjektleder Stein-Petter Hillestad hos Fylkesmannen i Nordland.


Publisert 04.07.2017

Sosiale nettverk i skognæringa i nord

"Sosiale nettverk i skognæringa i nord" er en rapport levert av SINTEF for prosjektet "Effektive verdikjeder i skogbruket i Kyst-Norge". Rapporten omhandler hvilke nettverk som gjør seg gjeldende i næringa. Rapporten kan være et interessant bidrag blant annet til arbeidet med skog i Regional plan for landbruket.


Publisert 04.07.2017

Tilskudd til drenering av jordbruksjord - økte tilskuddssatser fra 1. juli 2017

I årets jordbruksforhandlinger ble partene enige om å legge større vekt på drenering som klima- og miljøtiltak gjennom å doble tilskuddssatsene for drenering fra 1. juli. Nye satser er 2 000 kroner per dekar og 30 kroner per løpemeter grøft, avgrenset til maksimalt 2 000 kroner per dekar berørt areal. Endringene gjelder for søknader sendt inn etter 1. juli 2017.


Publisert 03.07.2017

Kan droner gjete sau og rein?

Fylkesmannen har i samarbeid med beitenæringene, NIBIO og NORUT gjennomført informasjonsmøter om bruk av droner i utmarksnæringer.


Publisert 16.06.2017

Gylne måltidsøyeblikk 2017 er i gang

Nå jaktes det på gode måltidsordninger for eldre som bor hjemme, enten de spiser hjemme eller sammen med andre. Alle landets ordførere har nylig mottatt et brev fra landbruks-og matminister Jon Georg Dale hvor de inviteres til å melde på gode matordninger fra sin kommune. 


Publisert 13.06.2017

Kurs i Brønnøysund om bekjemping av fremmede skadelige planter

{PagePropertyPlugin}

 


Publisert 13.06.2017

Kurs i Svolvær om bekjemping av fremmede skadelige planter i Ofoten, Lofoten og Vesterålen

{PagePropertyPlugin}

 


Publisert 08.06.2017

Ved avlingssvikt er det viktig å dokumentere skaden og melde fra til kommunen

Erstatning for avlingssvikt er betinget av at foretaket kan dokumentere sammenheng mellom skaden, klimatiske forhold og avlingssvikt. Foretaket må også melde fra til kommunen når skade har oppstått. Dette fordi forvaltningen skal kunne kontollere at det er klima som er årsak til avlingssvikten.


Publisert 08.06.2017

Studietur for melkeprodusenter - la deg inspirere!

12.-13. september arrangerer vi studietur for melkeprodusenter fra Nordland. Turen går til Herøy, Dønna og Løkta. Meld deg på innen 30.juli!