Arkitektstudentenes ildpaviljong
Under ledelse av to arkitekter reiste fjorten arkitekstudenter på fem dager en paviljong i tre.
Publisert 02.10.2018
Gründerprisen 2019
Norges Vel ønsker forslag på kandidater til Gründerprisen 2019 innen 1. november.
Publisert 27.09.2018
Vellykket jordflytting krever en god plan
Det er viktig å ta vare på jordas fruktbarhet ved terrenginngrep. Trond Knapp Haraldsen presenterer suksesskriterier for jordflytting under Jord i Nord.
Publisert 27.09.2018
Bruk av fjernmåling for økt presisjon i engdyrking
NIBIO har undersøkt hvordan sensorteknologi på ulike plattformer kan brukes i grovfôrproduksjon for å lage systemer tilpasset både regionale interesser og den enkelte gårdbruker. Resultatene fra prosjektet kan være med å bidra til en mer effektiv og bedre ressursforvaltning i grovfôrproduksjonen.
Publisert 20.09.2018
Søknad om tilskudd til avløsning ved sykdom, fødsel mv kan sendes elektronisk
Landbruksforetak kan siden 15. august søke om tilskudd til avløsning ved sykdom, fødsel mv elektronisk.
Publisert 20.09.2018
Studietur Slakteri- og Videreforedling av Kjøtt
Her er den optimale studieturen for deg som nylig har startet opp med slakteri og/eller videreforedling av kjøtt med utgangspunkt i en landbrukseiendom i Nordland: 29.-31.oktober skal vi til Trivelige Trøndelag for å bli bedre ved å lære og la oss inspirere av de aller beste på området!
Publisert 19.09.2018
I framtida må vi ta i bruk alle tilgjengelige arealressurser til matproduksjon
Vi må også ha fokus på hvordan vi bruker arealressursene mest mulig effektivt i en framtid med mulig global matmangel. Dette sier Bjørn Vidar Vangelsten, som blir å se på konferansen Jord i Nord 6.-7. november.
Publisert 11.09.2018
Nettverksanalyse større melkebruk
SINTEF har i 2018 foretatt en analyse av sosiale nettverk blant større melkebruk i Nordland, rapporten fra analysen er klar.
Publisert 10.09.2018
Hva er jordvern for deg?
Send inn bilder til fotokonkurransen Jord i Nord 2018!
Publisert 31.08.2018
Nord-Norge er klar for Matstreif 2018!
Prosjektet «Nord-Norge til Matstreif 2018» ønsker å gi nordnorske matprodusenter markedsmuligheter i et nasjonalt marked og vise frem Nord-Norge som matregion. Sammen skal bedriftene være et utstillingsvindu for landsdelens matmangfold, samtidig som de får en unik anledning til dialog med kunder. Lokalmatprodusentene er spredd over alle sektorer – hav, land, sjø, vidde og fjell. Vi har gjort det før, men aldri med en større bredde og mer eksklusivt variert innhold enn nå!