Jordbruksforvaltning

Aktuelt stoff og saksbehandling til kommunal forvaltning innen jordbruk, jordvern, kart, eiendom og arealforvaltning.


Publisert 27.01.2021

Produksjonstilskot – viktig melding om § 4 i forskrifta

Landbruks- og matdepartementet har informert om at det er sett i gang eit arbeid me då revidere § 4 tredje og fjerde ledd i forskrift om produksjons- og avløysartilskot. I påvente av at dette arbeidet vert ferdig, ber departementet landbruksforvaltinga om å avvente praktisering av § 4 tredje ledd og fjerde ledd. Landbruksdirektoratet presiserer at dette òg gjeld for søknadsåret 2020.


Publisert 22.01.2021

Produksjonstilskot – forbetringar/rettingar i eStil PT

Landbruksdirektoratet gjorde 21. januar følgjande endringar i eStil PT:


Publisert 22.01.2021

Produksjonstilskot – ny versjon av rundskriv

I samband med at Landbruksdirektoratet no har nye nettsider, har dei òg laga nye versjonar av rundskriva om produksjonstilskot. Sjå kva direktoratet skriv i e-post om endringane:


Publisert 20.01.2021

Produksjonstilskot 2020

Endelege satsar for produksjonstilskot er klare. Tilskotet til kulturlandskap er endra frå 166 til 162 kroner. Endelege satsar finn de på Landbruksdirektoratet si heimeside frå 22.01.2021.

De kan attestere søknadar til 7. februar. Den 8.-17. februar er systemet stengd.

Om talet på slakta dyr endrar seg vil søknaden koma som «under behandling».


Publisert 19.01.2021

Produksjonstilskot – kontroll mot Debio

15. januar las Landbruksdirektoratet inn oppdatert informasjon frå Debio om kva for føretak som er knytt til deira kontrollordning. Fagsystemet eStil PT gjenopnar søknader frå føretak som har søkt om økologiske dyr/areal, men som ikkje er på lista frå Debio. Desse må kommunane følgje opp.


Publisert 15.01.2021

Produksjonstilskot - oppfølging vanleg jordbruksproduksjon

Innan landbruksforvaltinga i kommunane skal fatte vedtak om produksjonstilskot for 2020, ber vi dykk om å sørge for at vilkåret om vanleg jordbruksproduksjon er følgt opp.


Publisert 15.01.2021

Produksjonstilskot – fristar for kommunane

19. januar er frist for å handsame etterregistrerte opplysingar og setje søknad som skal vere med i hovudutbetalinga til «Foreløpig godkjent».

I perioden 20. januar til 5. februar skal kommunen fatte vedtak om produksjonstilskot ved å attestere søknadene.


Publisert 15.01.2021

Areal som kan vere ute av drift

Mykje areal kan synast å vere ute av drift i statistikk frå NIBIO. No vil Statsforvaltaren i Vestfold og Telemark sette lys på årsaker til dette og arbeide for at meir av jordbruksareala takast i aktiv bruk.


Publisert 12.01.2021

Webinar om nye erosjonsrisikokart

NIBIO har utvikla nye og meir riktige erosjonsrisikokart. Den viktigaste endringa er at dei bruker klimadata for kvar km2 og riktige hellingslengder. I nokre fylke er det store endringar; som regel lågare erosjonsrisiko. I vårt fylket er det generelt ei endring mot større erosjonsrisiko, men det er òg areal der erosjonsrisikoen blir lågare. I kommande søknadsomgang for RMP-tilskot skal det brukast tilskotskart for avrenning som også inkluderer drågerosjon.


Publisert 08.01.2021

Produksjonstilskot – frist for etterregistreringar 10. januar

Føretaka som har søkt om produksjonstilskot for 2020 har frist 10. januar for å etterregistrere opplysningar i søknaden. Kommunane sin frist for handsaming av etterregistrerte opplysningar er 19. januar. Frist for gjennomføring av kontrollar og føring av opplysningar frå kontrollane i eStil PT er óg 19. januar. Det er framleis fleire kommunar som ikkje har registrert nok kontrollar til å fylle kravet om 10 % kontroll.