Matproduksjon

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 21.10.2020

Osten Rabben er snart klar

Fleire ostar ligg klar for modning i hyllene hjå Ryfylke gardsysteri. Joar og Hilde Hauge gler seg til jul for då er osten deira klar for sal.


Publisert 16.10.2020

Mat er ein menneskerett

Det høyrest kanskje sjølvsagt ut, men det er viktig å minna oss sjølv på det. 16. oktober er verdas matvaredag. Korfor skal me bry oss om dét i Rogaland?


Publisert 15.10.2020

Kortreist på bordet

Mange gode, lokale råvarer og ferdigprodukt frå Suldal og omegn blir løfta fram av Suldalsposten. 


Publisert 10.07.2020

Se så mange lokalmatprodusenter!

Produsentløypa til Gladmat teller per i dag 75 lokalmatprodusenter, men det kommer stadig flere til. Rogaland har en solid matproduksjon og vi har mye å være stolte over.


Publisert 17.04.2020

Mjølkekvotar i Rogaland

Oppkjøpsordninga for kumjølk 2020 er avslutta. Oversikta viser at det er meldt inn 79 søknadar om sal av mjølkekvote frå Rogaland. Desse utgjer til saman vel 7 millionar liter, som er litt mindre enn avsatt til ordninga.


Publisert 01.04.2020

Grøntutvalgets anbefalinger for økt etterspørsel av norsk frukt og grønt

I rapporten "Grøntsektoren mot 2035" skisserer utvalget både scenarier og ambisjoner i et 15-års perspektiv. Med det som bakteppe er det formulert konkrete anbefalinger.


Publisert 16.10.2019

Verdas matvaredag

16. oktober er verdas matvaredag. Dagen er blant anna meint å minne oss om at mange menneskje fortsett svelt. Sjølv om vi i Noreg i det daglege ikkje opplever mangel på mat, er situasjonen i mange utviklingsland ein ganske anna.


Publisert 29.08.2019

Velkomen til fagdag om beite, dyrevelferd og direktesal

Velkomen til en dag med spennande foredrag og drøs, på Øksnavad torsdag 26. september.


Publisert 29.07.2019

Gulrothausting med landbruks- og matministeren

Olaug Bollestad skal i dag vere med på innhausting av gulrøter hos Laurits Stokkeland på Brusand. Han er ein av landets største grøntprodusentar. 


Publisert 16.05.2019

Når dei målretta tiltaka gir frukter

Sidan 2014 har vi hatt ei svært målretta satsing på å få opp fruktproduksjonen i fylket. Godt samarbeid med næringa, godt koordinert arbeid mellom mobiliseringsaktivitetar og strategisk bruk av IBU-midlane har gitt resultat. I perioden 2015–2019 blei det planta 485 dekar med eple, 70 dekar med morellar i tunell, 9 dekar plommer og 20 dekar pære