Matproduksjon
Lokalmat berre eit tastetrykk unna
Etterspørsel etter lokalmat veks kraftig, men
det er ikkje alltid like enkelt å få tak i den. Matmerk har derfor lansert ein portal
for å gjere lokalmat meir synleg og tilgjengeleg for forbrukarane.
Publisert 05.11.2015
Blidensol er best på eldremat
Fylkesvinnar i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk, Blidensol sjukeheim frå Stavanger, går vidare til den nasjonale konkurransen.
Publisert 01.10.2015
15 sjukeheimar konkurrerer om den beste måltidsopplevinga
Sjukeheimane knivar om å lage den beste måltidsopplevinga for sine bebuarar. Den fagsterke juryen får no ei vanskeleg oppgåve med å velje ut kven som skal representere Rogaland i landsfinalen for Gylne Måltidsøyeblikk.
Publisert 25.09.2015
Temakveld: rå mjølk og forbrukarmakt
Kvifor kan vi ikkje kjøpe rå mjølk i Noreg? Kva skjer med mjølka under pasteuriseringa, og har forbrukarane makt til å påverke utviklinga? Oikos Rogaland og Forskningsdagene inviterer til temakveld.
Publisert 23.09.2015
Status for tomatprodusentane etter Coop sitt oppkjøp av ICA
Coop sitt oppkjøp av ICA har stilt tomatprodusentar i ein krevjande situasjon. Landbruks- og matdepartementet har bede Fylkesmannen i Rogaland om å kartlegge situasjonen, og initiere til dialog i verdikjeda.
Publisert 23.09.2015
Fruktsafari har gitt gode resultat i Rogaland
Ein fruktsafari til Ombo i mars 2014 gav ny inspirasjon til 25 nye og eksisterande fruktdyrkarar i Ryfylke.
Publisert 17.09.2015
Studietur: foredling av kjøt og mjølk
Fylkesmannen arrangerer studietur til Hordaland 20.-22. oktober 2015. Vi skal besøke handplukka verksemder innan kjøt- og mjølkeforedling. Turen går med buss frå Stavanger, og vi kjem til å overnatte i Bergen og Voss.
Publisert 05.08.2015
Måltid og ernæringsomsorg for eldre
Ei stor og viktig oppgåve for framtida er å løyse utfordringa med å gi den hurtigveksande eldregenerasjonen nok og ernæringsmessig rett mat. Derfor blir det invitert til ei inspirasjonssamling 19. august på Måltidets Hus i Stavanger kl 10 – 13.
Publisert 19.06.2015
Inviterer til konkurranse om mat til eldre
Statsråd Sylvi Listhaug har sett i gang ein landsomfattande mat- og måltidskonkurranse der alle sjukeheimar i landet blir inviterte til å delta. Konkurransen "Gylne måltidsøyeblikk" ønskjer å bidra til auka matlyst og god atmosfære rundt måltida.
Publisert 22.05.2015
Ros til Skinka frå Suldal og Jæren Smak
Det vanka mykje ros då Matmerk nyleg delte ut Spesialitet-merket til Skinka frå Suldal og Jæren Smak. Dette er eit kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke.