Publisert 28.06.2016

Kom med forslag på kandidat til pris

Kulturlandskapsprisen Nordland deles ut for å sette fokus på den viktige rollen landbruket har som forvalter av kulturlandskapet og bærer av tradisjoner. Vi vet det finnes mange gode kandidater i fylket. Hjelp oss å hendre noen av disse.


Publisert 24.06.2016

Kommunene opplært i skogsveibygging

I to dager i juni var 16 kommunale skogbruksfolk samlet i Mosjøen for å lære mer om skogsveier. Fylkesmannen arrangerte kurs der målet var at kommunene skal bli i stand til selv å vurdere og godkjenne skogsbilveier.


Publisert 24.06.2016

Stor investeringsvilje blant bønder i Nordland

Fylkesmannen i Nordland gjennomførte vinteren 2016 en spørreundersøkelse om Nordlandsbondens forhold til de offentlige investeringsmidlene. Disse midlene er en viktig del av det offentliges bidrag til nyinvesteringer i landbruket. Undersøkelsen avdekket flere interessante forhold, blant annet at det er stor investeringsvilje blant gårdbrukerne i fylket.


Publisert 23.06.2016

Få deg en lærling i reiselivsfaget

Trenger din bedrift en ekstra ressurs som kan bidra til økt lønnsomhet? Sjekk ut hvordan fylkeskommunens lærlingeordning fungerer.


Publisert 14.06.2016

Erstatning ved avlingssvikt er betinget av at skaden meldes tidlig

For å få erstatning er det et absolutt krav om at du må gi melding til kommunen straks du blir klar over at en klimabetinget skade har skjedd eller kan oppstå. Du har ikke krav på erstatning dersom melding om skade ikke blir gitt til rett tid.


Publisert 13.06.2016

Studietur til Umeå 14.-16. september

TINE inviterer melkeprodusenter og andre interesserte til studietur med fokus på økologisk melkeproduksjon og allsidig fôringsstrategi. Påmeldingsfristen er forlenget til 1. august.


Publisert 09.06.2016

Redusert jervebestand kan redusere tapene av beitedyr til rovvilt

I disse dager slippes i overkant av 200 000 sau og lam på utmarksbeite i Nordland. Erfaring tilsier at 7-8 % av disse blir borte. Tapene til rovvilt har gått markant ned de siste par årene. Likevel er fortsatt rovvilt den største årsaken til at sau og lam forsvinner i mange områder. Enkelte beiteområder opplever årlig store tap til rovvilt. Her oppsummerer vi noe av det som er gjort for å begrense rovdyrtapene.


Publisert 09.06.2016

Søk miljøtilskudd for 2016

Søknadsfristen er fortsatt 20. august for foretakene og 1. november for beitelagene. I år er det innført en ny tilskuddsordning, mens to er fjernet. Samtidig er det gjort en del endringer i vilkårene for tilskudd.


Publisert 07.06.2016

Ny forskrift om erstatning etter offentlige pålegg i plante- og husdyrproduksjon

Nye regler gjelder for pålegg gitt 3. juni eller senere.


Publisert 26.05.2016

Pris for veldrevet gårdsbruk 2015 tildeles Gudmund og Sverre Sørslett på Sørslett Gård i Ballangen

Nordland landbruksselskap deler ut pris for veldrevet gårdsbruk for fjerde gang. Prisen erstatter den tidligere prisen for veldrevet melkeproduksjon.