Publisert 27.07.2016

Økologisk frokost 22. september

Velkommen til frokostseminar om økologisk mat på Rustikk i Bodø kl 8-10 torsdag 22. september!


Publisert 26.07.2016

Nye veier for arktisk grønnsaksproduksjon

Lokalmat er i skuddet. Etterspørselen og salget av lokalmatprodukter har økt de siste årene. Grønnsaker dyrket i nordlige strøk er kjent som «gode, sprø, saftige og søte». Derfor bør vi dyrke mer. Det skal prosjektet ”Nye veier for arktisk grønnsaksproduksjon” bidra til.


Publisert 20.07.2016

Forbered deg til søknad om produksjonstilskudd i august

Nå er informasjonsmateriell for søknad om produksjonstilskudd i jordbruket tilgjengelig på nettsiden til Landbruksdirektoratet. Søknadsfristen er 20. august.


Publisert 19.07.2016

Agronomi i arktisk landbruk

Nok grovfôr av rett kvalitet som er høstet på en enkel og effektiv måte er ei god oppskrift på suksess. For det arktiske landbruket er nok, godt og rimelig grovfôr ei stor utfordring. Med prosjektet Agronomi i arktisk landbruk ønsker NIBIO og Landbruk Nord å bidra til suksess i grovfôrdyrkinga i det arktiske landbruket. 


Publisert 12.07.2016

Arktisk landbruk: Arktisk lammekongress 2014

Sauenæringen i Nord-Norge opplever en nedgang. Samtidig viser regionale prosjekt som «Det eventyrlige Vesterålslammet» at det er mulig å få til optimisme og positiv utvikling. Med dette som bakgrunn ble initiativet til et felles nordnorsk arrangement, en Arktisk lammekongress, tatt. 


Publisert 08.07.2016

Dyrevelferdssaker i Nordland 1. halvår 2016

Fylkesmannen i Nordland og kommunene har så langt i 2016 mottatt kopi av 25 saker fra Mattilsynet der de har påvist brudd på dyrevelferdsloven. Sakene fordeler seg på 11 kommuner. Alvorlighetsgraden i disse sakene varierer fra mindre avvik som lett lar seg utbedre, til saker med alvorlig karakter.  


Publisert 05.07.2016

Arktisk landbruk - Pen potet er sunn potet

Skallkvalitet og knollstørrelse påvirker potetens levedyktighet. Ikke fordi den blir penere, men fordi sterkere og sunnere skall reduserer risikoen for skade og sykdom på poteten. Dette er viktig for lagring av potetene gjennom vinteren og det kan vi påvirke.


Publisert 04.07.2016

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøker Lofoten mandag 4. juli

På programmet står flere bedriftsbesøk på Vestvågøy. Media er velkommen på alle programposter.


Publisert 29.06.2016

Hadsel Videregående skole i massivtre

Nye Hadsel videregående skole er nå ute på anbud i regi av Nordland Fylkeskommune, et tilbygg på 3.500 m2 skal realiseres. I tillegg skal eksisterende bygningsmasse rehabiliteres.


Publisert 28.06.2016

Arktisk landbruk – matproduksjon i midnattsol og mørketid

Den nordnorske bonden produserer mat i midnattsol og mørketid. Dette nordnorske klima sammen med topografien og geologien bidrar til å gi råvarene fra det nordnorske landbruket karakter og særpreg. Det gir kvalitetsfortrinn med mulighet for ekstra verdiskaping under begrepet «arktisk landbruk».