Publisert 03.12.2019

Ny kunnskap om grasbasert melk- og kjøttproduksjon i Nord-Norge

Interessen for melk og kjøtt produsert på grovfôr, med begrenset bruk av kraftfôr, er økende. Konseptet fremmer både dyrevelferd, miljøhensyn og kvalitet, og imøtekommer etterspørselen etter mer miljøvennlig mat blant forbrukere.


Publisert 02.12.2019

Inn på tunet-studietur

I september tok Fylkesmannen med seg deltakere fra Nordland på studietur for å lære mer om Inn på tunet. Vi besøkte ulike kommuner i Viken fylke og fikk praktiske eksempler på tilbud til ulike brukergrupper. 


Publisert 02.12.2019

Inderdalen gård fikk Kulturlandskapsprisen 2019

Foreningen Inderdalen gård i Hemnes mottok i dag Kulturlandskapsprisen 2019. Gården mottok prisen for sitt pågangsmot og utrettelige arbeid for å ta vare på kulturlandskapet, og for å skape unike kulturhistoriske opplevelser for gjestene på gården.


Publisert 29.11.2019

Markedsføring på Snapchat - videobiblioteket vokser!

Da er vi klare for å utvide videobiblioteket vårt med enda en ny film. Vi fikk treffe Heidi Vold Lorentzsen fra Heidis Sjokoladedrøm på Dønna. Heidi tar flotte bilder av sin sjokolade og bruker blant annet Snapchat til å friste kundene. 


Publisert 25.11.2019

Nytt nyhetsbrev

Her er årets tredje nyhetsbrev om Inn på tunet. Nyhetsbrevet finner du til høyre. God lesing!


Publisert 21.11.2019

Kunden som markedsfører. Ny film i videobiblioteket!

Da er vi klare med enda en ny film i videobiblioteket vårt som vi lager til gårdrukerne i Nordland. Vi har besøkt bedriften 3 Kalver på Dønna, og i denne filmen får vi høre hvorfor det er nyttig og smart å la kundene være markedsførere for det du tilbyr. 


Publisert 21.11.2019

Fylkesnytt fra Nordland

På Landbruks- og matdepartementet sin nettside publiseres Fylkesnytt hver 2. uke. Denne uken er Fylkesmannen i Nordland ute med sitt tredje bidrag i år.


Publisert 14.11.2019

Ugjødsla innmarksbeite skal inngå i gjødslingsplan

Det er gjort et dypdykk i regelverket som omhandler gjødslingsplanlegging og spesielt innmarksbeite i denne sammenheng.


Publisert 08.11.2019

Etablerer HMS-tjeneste for reindrifta

Reindriftsavtalepartene har gitt Norsk Landbruksrådgivning i oppdrag å utvikle en HMS-tjeneste for reindrifta. Dette skal skje gjennom et treårig prosjekt. To prosjektstillinger på 50 % er nå lyst ut.


Publisert 07.11.2019

Har du sett gaupespor?

Nå er det gode sporforhold over store deler av fylket og høysesong for å lete etter spor av gaupefamilier. Benytt muligheten til å tjene noen kroner og bidra til bestandsregistrering av gaupe.