Publisert 26.05.2021

Nye rundskriv om jord- og konsesjonslovgivningen

Landbruks- og matdepartementet har gitt ut to nye rundskriv om praktisering av jord- og konsesjonslovgivningen. De nye rundskrivene skal gjøre det enklere for kommunene og Statsforvalteren å praktisere lovene.


Publisert 20.05.2021

Ny nettside for Inn på tunet-løftet

De fire nasjonale Inn på tunet-pilotprosjektene har laget en felles nettside. På www.innpatunetloftet.no finner du informasjon om de ulike prosjektene og om Inn på tunet-løftet som prosjektene er en del av. 


Publisert 12.05.2021

Informasjonsfilm om vertskapsrollen

Har du et bevisst forhold til hvordan du tar imot dine gjester og presenterer dine produkter for dem? Få inspirasjon av denne flotte filmen med tema "vertskapsrollen", og lad opp til årets sesong med ny kunnskap. 


Publisert 12.05.2021

Kort kurs om skogfond og skatt i skogbruket

Statsforvalteren i Nordland inviterer til webinar om skogfond og skatt for skogeiere. Kurset arrangeres i samarbeid med Skogkurs. 


Publisert 11.05.2021

Jordvern er viktig for både matproduksjon og økosystemer

Den nasjonale jordvernstrategien skal revideres. NIBIO har utarbeidet et kunnskapsgrunnlag som skal sikre at jordvernstrategien bygger på oppdaterte fakta. Rapporten har lagt til grunn et utvidet jordvernbegrep som betyr vern av både dyrket og dyrkbar mark, og av jordsmonnet.


Publisert 07.05.2021

Tilskudd til veterinærdekning 2021

Kommunene i Nordland har fått 21,9 mill kr til veterinærtjenester i 2021.


Publisert 07.05.2021

Miljøtilskudd i jordbruket 2021 - foreløpig informasjon om søknadsomgangen

Forskriften og veiledningsheftet for miljøtilskudd søknadsomgangen 2021 vil ikke være ferdig før i juni. Årsaken er at Statsforvalteren venter på avklaringer i årets jordbruksoppgjør og fra Landbruksdirektoratet. I mellomtida ber vi foretakene, med noen justeringer som er nevnt under, om å forholde seg til vilkårene som gjaldt i 2020.


Publisert 06.05.2021

Takk for at du tar hensyn til rein i kalvingstida

Kalvingstida for rein i Nordland foregår nå i april-mai. Simla og kalven er veldig sårbare for forstyrrelser i denne tida. Hvis simla blir skremt kan hun forlate kalven sin og kalven vil dø. Ta hensyn, gå utenom hvis du ser rein og hold hunder i bånd.


Publisert 06.05.2021

Evaluering av mat som opplevelse

Vi er klar med en ny informasjonsfilm i vårt videobibliotek med tema: Evaluering av mat som opplevelse. 


Publisert 06.05.2021

Inn på tunet som dagaktivitetstilbud til personer med demens

Mange personer med demens mangler et tilbud som tilbyr et godt sosialt miljø med allsidige og nyttige aktiviteter i naturlige og tilrettelagte omgivelser. Meld deg på vårt digitale seminar 31. mai og lær om hvordan Inn på tunet-gården kan benyttes i demensomsorgen.