Publisert 30.08.2021

Prosjektledersamling landbruk og bygdeutvikling

Vi inviterer til prosjektledersamling for dere som jobber med prosjekter knyttet til landbruk og bygdeutvikling i Nordland. 


Publisert 25.08.2021 av Ingrid Helen Roaldsen

Landbruks- og matministeren besøkte Bodø for å høre om Inn på tunet og urbant landbruk

Mandag 23. august besøkte landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Bodin 4H-gård og Bodø parsellhage. Bollestad fikk høre om arbeidet og erfaringene så langt med det nasjonale Inn på tunet-pilotprosjektet som gjennomføres i Nordland. I tillegg fikk statsråden et innblikk i Bodø kommunes satsing på urbant landbruk.


Publisert 25.08.2021

Nettverksmøte småskalaprodusenter grønt Helgeland

Produksjonen av grønnsaker i Nordland er halvert de siste ti årene. Samtidig dukker det stadig opp flere småskalaprodusenter av grønnsaker. Noen ønsker å dyrke til eget bruk, og andre for å selge til et lokalt marked. 


Publisert 25.08.2021

Nettverksmøte småskalaprodusenter grønt Salten

Produksjonen av grønnsaker i Nordland er halvert de siste 10 årene. Samtidig dukker det stadig opp flere småskalaprodusenter av grønnsaker. Noen ønsker å dyrke til eget bruk, og andre for å selge til et lokalt marked. 


Publisert 25.08.2021

Nettverksmøte småskalaprodusenter grønt Vesterålen

Produksjonen av grønnsaker i Nordland er halvert de siste 10 årene. Samtidig dukker det stadig opp flere småskalaprodusenter av grønnsaker. Noen ønsker å dyrke til eget bruk, og andre for å selge til et lokalt marked. 


Publisert 03.08.2021

Sørfold har et av landets utvalgte kulturlandskap

Utvalgte kulturlandskap i jordbruket (UKL) er en samling av spesielt verdifulle kulturlandskap i Norge. Området Engan-Ørnes og Kjelvik i Sørfold representerer et typisk nordlandsk fjordlandskap og en husmannsplass med et godt bevart kulturmiljø.


Publisert 09.07.2021

Tverrfaglig innsats gir flere Inn på tunet-tilbud

Prosjektet Inn på tunet - med fokus på kjøperne er avsluttet. Statsforvalterens tverrfaglige prosjektgruppe har målrettet informasjon til kjøperne av Inn på tunet-tjenester i kommunene i Nordland. Dette har resultert i at flere innbyggere i Nordland nå kan få et kvalitetssikret og tilrettelagt tilbud på en godkjent Inn på tunet-gård.


Publisert 07.07.2021

Søk om regionale miljøtilskudd i jordbruket 2021

Jordbruksforetak og godkjente beitelag kan søke om regionale miljøtilskudd i jordbruket. For jordbruksforetakene er søknadsfristen 15. oktober, mens for beitelagene fristen 15. november.


Publisert 06.07.2021

Tilskudd til landbruksvikarvirksomhet

Tilskuddet skal bidra til å sikre at foretak med husdyr- og planteproduksjon får tilgang til kvalifisert hjelp til avløsning ved sykdom og i krisesituasjoner.


Publisert 05.07.2021

Landbruksforvaltning i Nordland - framtidas ressurser i dine hender

Vi inviterer politikere, ledere og saksbehandlere i kommunene til konferanse om landbruksforvaltning, med fokus på arealforvaltning, klima, miljø og næringsutvikling.