Bo trygt hjemme

Oppdatert 09.07.2024

Reformen «Bo trygt hjemme» har som mål å bidra til at eldre kan bo trygt hjemme, og at behovet for helse- og omsorgstjenester blir utsatt gjennom bedre planlegging, forebygging og mer målrettede tjenester. 

Satsingen er tverrfaglig og har fire innsatsområder:

  • levende lokalsamfunn
  • boligtilpassing og planlegging
  • kompetente og myndiggjorte medarbeidere
  • trygghet for brukere og støtte til pårørende

Det gode arbeidet som er gjort i «Leve hele livet» videreføres i «Bo trygt hjemme». Helsedirektoratet jobber med en nasjonal handlingsplan for hvordan flere eldre kan bo trygt og godt i egen bolig lengst mulig. 

 

Vis meir

«Konsekvensane av ein aldrande befolkning er inga «bølge» som trekker seg tilbake, men ei utvikling som kjem til å prege det norske samfunnet i lang tid. Det må vi ta høgde for i all planlegging og politikkutvikling. Å bidra til løysingar som legg til rette for at flest mogleg skal oppleve meistring og kunne leve gode, sjølvstendige liv, samtidig som ein tenker nytt om korleis ein møter den demografiske utviklinga på tvers av sektorar, vil vere heilt sentralt for å sikre berekrafta til velferdssamfunnet»

Det overordnede målet med reformen er å bidra til at eldre kan bo hjemme og at behovet for helse- og omsorgstjenester blir utsatt gjennom bedre planlegging, styrket forebygging og mer målrettede tjenester.

Du finner mer informasjon om reformen ved å klikke på linken.

Den 22 oktober blir det også en nasjonal konferanse som Helsedirektoratet arrangerer på Gardemoen. Denne konferanen blir både fysisk og digital.


Publisert 22.06.2021

Nye satsinger 2021

Det er et mål at Leve hele livet ses i sammenheng med de nye satsingene, både nasjonalt, regionalt og lokalt. 


Publisert 22.04.2021

Tilskuddsmidler til "Eldre ut på middag"

Ordningen skal gjøre det mulig for kommuner, som i samarbeid med restauranter og taxinæringen, ønsker å tilby billige middager for hjemmeboende eldre som vil spise sammen med andre. Søknadsfrist 7. mai. 


Publisert 22.04.2021

Utvikling av nye løsninger for mobilisering av seniorressursen

I alle landets kommuner bor det spreke seniorer som representerer viktige ressurser, masse kunnskap og erfaring - og som ønsker å delta og bidra i samfunnet.


Publisert 06.04.2021

Nasjonal erfaringskonferanse for Leve hele livet. Nettbasert konferanse onsdag 26. mai 2021 kl.10.00 - 14.00.

- Lære av hverandre - Dele med hverandre


Publisert 08.02.2021

Kartleggingsskjema – oppdrag Leve hele livet

Dette er en viktig kartlegging for kommuner som vil bli prioritert innenfor øremerkede tilskuddsordninger innenfor helseområdet


Publisert 08.12.2020

Inn på tunet for personer med demens

I disse dager starter et pilotprosjekt som har som mål å øke kunnskapen om Inn på tunet blant kommunene i Oslo og Viken, slik at de ser på tjenesten som et naturlig valg i sin demensomsorg .


Publisert 04.09.2020

Nå kommer Matgledekorpset til Oslo og Viken

Kokk og virksomhetsleder Ronny Kløvfjell er en av tre medlemmer i det nye matgledekorpset i Oslo og Viken. Matgledekorpset skal inspirere og gi kunnskap om matens betydning for eldre og deres helse.