Nye næringar på garden

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 24.07.2013

BU-prisen til Svein Narve Veshovda

Bygdeutviklingsprisen Rogaland 2013 har gått til ein kreativ bonde frå Eigersund. Prisen blei delt ut under Gladmat. 

 


Publisert 18.06.2013

Færre produsentar - uendra produksjonsomfang

Medan jordbruksarealet og produksjonen har halde seg nokså stabilt over tid i Rogaland, har tal føretak som søkjer produksjonstilskot gått kraftig ned.


Publisert 17.06.2013

Drivande, dyktige næringsutøvarar i fokus

Nominasjonsprosessen er i gong for Bygdeutviklingprisen som kan lokke med 50.000 kroner i premie. No treng vi di hjelp til å finne fleire drivande, dyktige næringsutviklarar på bygda!


Publisert 17.06.2013

Kurs i Samfunnsentreprenørskap

Frå september 2013 vil det for første gang i Rogaland bli arrangert kurs i Samfunnsentreprenørskap - lokal samfunnsutvikling. Kurset gir 10 studiepoeng.


Publisert 03.04.2013

Får ikkje plante juletre på matjord på Karmøy

Statens landbruksforvaltning har i brev av 22.03.2013 stadfesta Fylkesmannen sitt overprøvingsvedtak, fordi det er vurdert til å vere i strid med jordlova å plante juletre på dyrka jord. Saka gjeld omdisponering av 50 dekar jordbruksareal til juletreproduksjon i Karmøy kommune.


Publisert 03.04.2013

Meir stabil mjølkeproduksjon i distrikta

Tal for mjølkekvotar i Rogaland har dei siste åra har vist ei utvikling med auka mjølkemengde på Jæren, medan mjølkeproduksjonen i distrikta har gått ned. Dei siste tala kan tyde på at mjølkeproduksjonen i distrikta er i ferd med å stabilisere seg. 


Publisert 13.03.2013

Ny godkjenningsordning for Inn på tunet, ny logo og ny nasjonal nettstad

Ei godkjenningsordning for Inn på tunet-gardane er no på plass. Det blir viktigare for kommunar og andre å etterspørje kvalitet i tilboda. Det er stiftinga Matmerk som forvaltar godkjenningsordninga, og dei har i tillegg fått ansvaret for å drifte ein ny nasjonal nettstad for Inn på tunet.


Publisert 08.03.2013

Prioritering av bygdeutviklingstilskot i Rogaland

Tildelingsbrevet for bruk av regionale BU-midlar 2013 er nå sendt til Innovasjon Norge. Brevet gir Innovasjon Norge økonomiske rammer for si forvalting av bedriftsretta BU-midlar. I tillegg inneheld brevet føringar for bruk av BU-midlane og rapporteringskrav.


Publisert 05.03.2013

Heiderspris til Brit Ane og Jarle Haugsland

Rogaland landbruksselskap sin heiderspris er for 2012 er tildelt Brit Ane og Jarle Haugland frå Suldal. Prisen blir delt ut under Landbrukskonferansen i Sandnes 5. mars.


Publisert 27.02.2013

Har vi noko å tilby turistane og/eller fritidsmarknaden i Stavanger?

1.mars 2013 vert det inspirasjonskveld i Jøsenfjorden for å inspirere og skape grobotn for konkrete idear som det skal arbeidast vidare med. Som inspirator kjem Øystein Davidsen som er ein stor fiskeentusiast. Han vil fortelje om trofefiske og seie kva for artar som faktisk finst i Ryfylke.