Publisert 29.01.2019

Konferanse om økologisk mat og landbruk

Fylkesmannen i Nordland inviterer interesserte fra hele Nord-Norge til konferanse om økologisk mat og landbruk 4. til 5. april 2019. Konferansen skal være på Radisson Blu Hotel i Bodø. Deltakelse på selve konferansen er gratis og du dekker reise og opphold.


Publisert 28.01.2019

Vi oppfordrer søkere til å benytte elektroniske skjema i Altinn

9. februar åpnes det for å søke om SMIL-tilskudd og tilskudd til drenering elektronisk.


Publisert 24.01.2019

Opplevelser og aktiviteter fra landbruket og reindrifta er på dagsorden på regionsamling i Berlin

Nord-Norge er én av tre regioner som i disse dager representerer Norge under Grüne Woche i Berlin. I tillegg til å være en av verdens største mat- og reiselivsmesser, er dette en viktig møteplass. Nærmere 50 personer fra Nord-Norge har tatt turen for å delta på regionsamling med tema- strategi og reiseliv basert på landbruket og reindrifta sine ressurser. 


Publisert 18.01.2019

Vellykket åpning av Grüne Woche

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche, verdens største matmesse i Berlin. På årets utstilling er 28 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra Nord-Norge til stede. Også Trøndelag og Fjellnorge har egne stands for å vise fram det beste fra vårt vakre land.


Publisert 14.01.2019

Nord-Norge er klar for Internationale Grüne Woche 2019!

Etter invitasjon fra Landbruks- og Matdepartementet har Nordland, Troms og Finnmark gått sammen om å reise til Berlin for å representere landsdelen med egen stand på verdens største matmesse - Internationale Grüne Woche.  Bak ligger et samlet ønske å gi nordnorske mat- og reiselivsbedrifter markedsmuligheter i et internasjonalt marked og vise frem Nord-Norge som matregion.


Publisert 10.01.2019

Nordland har fått nytt Regionalt bygdeutviklingsprogram

Hovedmålet for programmet er «et attraktivt og mangfoldig landbruk som bidrar til verdiskaping, aktivitet og bosetting i Nordland». Regionalt bygdeutviklingsprogram for landbruket i Nordland 2019-2022 har tre hoveddeler; ett næringsprogram, ett miljøprogram og ett skog- og klimaprogram.


Publisert 09.01.2019

Velkommen til Inspirasjonsseminar om Inn på tunet!

Hos Fylkesmannen i Nordland jobber vi på tvers av fagavdelinger med Inn på tunet i et eget prosjekt. Prosjektgruppen ønsker nå velkommen til Inspirasjonsseminar 20.-21. mars. 


Publisert 07.01.2019

Informasjonsmøter i Bodø og på Sør-Helgeland

I desember arrangerte Fylkesmannen i Nordland informasjonsmøter om Inn på tunet i både Bodø kommune og i Brønnøysund til kommunene på Sør-Helgeland. En fellesnevner for begge møtene var muligheten som ligger i å koble frivillige til brukerne av et Inn på tunet-tilbud, gjennom å bidra praktisk med transport og som støtte i aktivitetene på gården. 


Publisert 04.01.2019

Ny håndbok om flytting av jordmasser

Mindre enn 1,5 % av det totale arealet i Nordland er jordbruksareal i drift.  Det er derfor svært viktig å unngå, eller i det minste begrense, nedbygging av dyrka jord.


Publisert 19.12.2018

Tapsforebyggende tiltak mot rovviltskader og konfliktdempende tiltak

Fristen for å søke om tilskudd til tiltak i 2019 er 15. januar.