Publisert 21.12.2020

Regionalt dialogforum mellom landbruks- og reindriftsnæringen

Fylkesmannen i Nordland er kjent med at det er konflikter mellom landbruks- og reindriftsnæringen, særlig knyttet til rein på innmark. Situasjonen har vært krevende. Vi har fått ukentlige henvendelser om rein på innmark eller i bebodde områder i løpet av store deler av året 2020. Slike henvendelser kommer både fra representanter fra landbruksnæringen og fra øvrige innbyggere.


Publisert 18.12.2020

Beitekrise for rein i Nordland 2020

I Nordland har det vært vanskelige beiteforhold for reinen fra tidlig i vinter til langt ut på våren. I noen reinbeitedistrikter oppsto det beitekrise fordi beiteplantene ble nediset. Årsaken var vekslinger mellom mildvær, frost og store snømengder. Problemene startet i januar 2020 og varte ut mai.


Publisert 09.12.2020

Oppdatering om koronavirus

Det er kommet oppdaterte regler for å unngå innførsel av Covid-19 smitte til Norge. Oppdateringene berører reindriftsutøvere som krysser grensen mellom Norge og Sverige. Reindriftsutøvere har ikke lenger et generelt unntak fra karantenereglene ved reiser mellom Norge og Sverige.


Publisert 08.12.2020

Tapsforebyggende tiltak mot rovviltskader og konfliktdempende tiltak

Fristen for å søke om tilskudd til tiltak i 2021 er 15. januar.


Publisert 13.11.2020

Landbruksforvaltning i kommunen - kurs for nytilsatte

Kurset gir overblikk over oppgaver og verktøy for kommunenes landbruksforvaltning. Du får også mulighet til å bli kjent med medarbeidere i andre kommuner og hos Fylkesmannen/Statsforvalteren i Nordland. 


Publisert 10.11.2020

Flere gode historier fra gårder i Nordland

Vi vet at det å beherske historiefortelling er et fantastisk verktøy å ha i verktøykassa. Kunsten å finne fram til sine egne gode historier og formidle dem på en god måte, er veldig nyttig både i møte med kunder og for å vise fram livet på gården. I høst har vi derfor gjennomført et kurs i historiefortelling for de som tilbyr opplevelser og lokalmat fra gårder i Nordland.


Publisert 05.11.2020

Moderne bussdepot bygges med bæresystem i massivtre

Nordland fylkeskommune bygger grønt, ladestasjonen får oppstillingsplass for 80 busser og byggingen i massivtre reduserer CO2-utslippene med 40-50 % sammenlignet med konvensjonell byggemetode.


Publisert 05.11.2020

Nyhetsbrev fra Nordland på nyhetssiden til landbruks- og matdepartementet

Høstens nyhetsbrev fra Fylkesmannens landbruks- og reindriftsavdeling er publisert på LMD sin nettside.


Publisert 04.11.2020

Utstilling om demensomsorg på gård i Stormen bibliotek

Fylkesmannen i Nordland viser frem resultatene fra prosjektet "Demensomsorg på gård" på Stormen bibliotek i Bodø fra mandag 9. november. Samme dag vil representanter være fra Fylkesmannen være tilstede, men på grunn av nye smitteverntiltak blir det ikke en åpning av utstillingen eller informasjon i Speilrommet som først annonsert.  Utstillingen varer til og med fredag 20. november. 


Publisert 03.11.2020

Nordland har fått nasjonal Inn på tunet-pilot

I dag kunne Fylkesmannen i Nordland og Nordland Fylkeskommune slippe jubelen løs, da det ble kjent at Nordland har fått tildelt en av fire nasjonale Inn på tunet-piloter. I samarbeid med utvalgte Nordlandskommuner, skal piloten bidra til at Inn på tunet blir et tilbud til elevene i grunnskolene.