Publisert 03.08.2021

Sørfold har et av landets utvalgte kulturlandskap

Utvalgte kulturlandskap i jordbruket (UKL) er en samling av spesielt verdifulle kulturlandskap i Norge. Området Engan-Ørnes og Kjelvik i Sørfold representerer et typisk nordlandsk fjordlandskap og en husmannsplass med et godt bevart kulturmiljø.


Publisert 09.07.2021

Tverrfaglig innsats gir flere Inn på tunet-tilbud

Prosjektet Inn på tunet - med fokus på kjøperne er avsluttet. Statsforvalterens tverrfaglige prosjektgruppe har målrettet informasjon til kjøperne av Inn på tunet-tjenester i kommunene i Nordland. Dette har resultert i at flere innbyggere i Nordland nå kan få et kvalitetssikret og tilrettelagt tilbud på en godkjent Inn på tunet-gård.


Publisert 07.07.2021

Søk om regionale miljøtilskudd i jordbruket 2021

Jordbruksforetak og godkjente beitelag kan søke om regionale miljøtilskudd i jordbruket. For jordbruksforetakene er søknadsfristen 15. oktober, mens for beitelagene fristen 15. november.


Publisert 06.07.2021

Tilskudd til landbruksvikarvirksomhet

Tilskuddet skal bidra til å sikre at foretak med husdyr- og planteproduksjon får tilgang til kvalifisert hjelp til avløsning ved sykdom og i krisesituasjoner.


Publisert 05.07.2021

Landbruksforvaltning i Nordland - framtidas ressurser i dine hender

Vi inviterer politikere, ledere og saksbehandlere i kommunene til konferanse om landbruksforvaltning, med fokus på arealforvaltning, klima, miljø og næringsutvikling.


Publisert 02.07.2021

Fagsamling for Inn på tunet-tilbydere til høsten

Norges Bondelag og Inn på tunet Norge SA inviterer alle Inn på tunet-tilbydere til Fagsamling 19. oktober i Drammen. Ønsker du faglig påfyll og nettverksbygging med andre Inn på tunet-tilbydere? Meld deg på idag!


Publisert 01.07.2021

Hage på taket

På takterrassen til Nordlandsforskning i Bodø spirer og gror det i kasser og bøtter. Forskerne ønsker å vise hvor enkelt det er å dyrke mat selv.


Publisert 29.06.2021

Reindriftsseminar 2021

Årets reindriftsseminar ble arrangert på Rognan hotell i Saltdal kommune 4. og 5. oktober. Her finner du presentasjonene fra seminaret. 


Publisert 28.06.2021

Bioenergistrategi for Nord-Norge

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har sammen med Statsforvalteren i Nordland laget en bioenergistrategi for Nord-Norge som vi har kalt «Grønn varme i nord». Strategien er nå på høring og vi ønsker å få innspill til hvordan den kan bli bedre.


Publisert 24.06.2021

Dønna kommune ønsker Inn på tunet-tjenester til sine innbyggere

Statsforvalterens tverrfaglige prosjektgruppe inviterte Dønna kommune til et informasjonsmøte om Inn på tunet tidligere denne måneden. Kommunen vil nå jobbe videre for å få rekruttert et eller flere gårdsbruk til å bli godkjent Inn på tunet-tilbyder.