Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 16.03.2020

Nye råd for deg som er forkjølet

Folkehelseinstituttet (FHI) har oppdatert sine råd til personer med symptomer på luftveisinfeksjon. Nå rådes du til å holde deg hjemme.


Publisert 15.03.2020

Innfører adgangskontroll og besøkstans på helseinstituisjoner

For å beskytte sårbare pasienter og brukere mot smitte er det nå nødvendig med adgangskontroll og alminnelig besøksstans i alle landets offentlige og private helse- og omsorgsinstitusjoner, samt i fellesarealer i omsorgsboliger mv.


Publisert 15.03.2020

Regjeringen kan forby opphold på fritidsboliger

Regjeringen har i dag vedtatt en ny forskrift som forbyr folk å være på fritidseiendommen i en annen kommune enn der de bor. Det betyr at folk kan tvinges hjem fra hytta med loven i hånd om nødvendig.


Publisert 14.03.2020

Tilbud til ansatte i samfunnskritiske funksjoner

Ledere av barnehager og rektorer ved barneskoler må sørge for et tilbud til barn av personell innenfor 14 samfunnskritiske funksjoner. 


Publisert 14.03.2020

Folkevalgte organ og fjernmøter

Flere kommuner stiller spørsmål om adgangen til å ha fjernmøter. Kommuneloven hjemler dette. Midlertidig forskrift utvider adgangen til å avholde fjernmøter.


Publisert 13.03.2020

Det er nå det gjelder – du må bidra!

Epidemien med koronaviruset (covid-19) har nå spredd seg til så å si hele verden. Vi ber om at du blir med på dugnaden for å begrense smitte.


Publisert 12.03.2020

-Vi må forberede oss på en krevende tid

I dag ble det innført en rekke begrensninger på Frosta, fordi kommunen har vedvarende smitte av koronaviruset. Samtidig er en rekke skoler i Trøndelag stengt og mange ulike arrangement blir avlyst.


Publisert 09.03.2020

Fylkesmannen setter stab

Fylkesmannen i Trøndelag setter krisestab som skal jobbe med håndtering av korona-utbruddet i fylket. Staben skal bistå Fylkesmannens kriseledelse og styrke dialogen med kommunene.


Publisert 03.03.2020

Samler fylkesberedskapsrådet om koronavirus

Fylkesmannen i Trøndelag inviterer medlemmene i fylkesberedskapsrådet til informasjons- og samhandlingsmøte om koronaviruset til uken.


Publisert 27.02.2020

Samhandlingsmøte om koronaviset

I går arrangerte Fylkesmannen et samhandlingsmøte med smittevernlegene i de nordlige kommunene i fylket og helse Nord-Trøndelag. Lignende møte planlegges for kommunene og St. Olavs sør i fylket.