Tysdag 8. mars desember var Landbruks- og Matminister Sandra Borch på reise i Rogaland. Besøket i Bjerkreim var særleg tidsaktuelt sett i høve til utfordringar i næringa. Eksempelvis behovet for investeringsmidlar til nye lausdriftsfjøs.
24.03.2022
Brenn du for berekraftig skogbruk og auka verdiskaping frå skogen, då har vi ledig stilling til deg. Skogen kan bli den nye olja, eit viktig bidrag inn i det grøne skiftet.
I ny rapport frå SSB kjem det fram at det i godkjende kommuneplanar for heile landet er ein samla arealreserve på 589 km2 for bustad- og næringsføremål. Av dette utgjer 83 km2 jordbruksareal – 83 000 dekar.
23.03.2022
Veit du om nokon som gjer ein ekstra innsats for å bevare og syngleggjere kulturlandskapet? Send dine forslag til Statsforvaltaren før 22. april.
Gunhild Flatebø og Harald Wiig Bjørn-Nielsen har vært enormt viktige for å fremme sunn, miljøvennlig mat. Både som faglig dyktige og idealistiske økobønder og som iherdige økobutikkdrivere.
21.03.2022
I dag blei landbruket i Rogaland sin heiderspris for 2021 tildelt Anne Frøyland Grødem og Tor Bjarte Grødem.
I 2022 er det sett av 6 millionar til tilskot til miljøtiltak i skog. Søknadsfristen er 1. oktober.
21.03.2022, Endret 21.03.2022
Landbruksdirektoratet har gjort det lettare å finna tal på tilskot til jordbruksføretak i ein ny søkefunksjon.
17.03.2022
Jon Eiane Brandal og Jostein Hjorteland fra Hjelmeland fikk gull for sine produkter, henholdsvis sider med smakstilsetning og ren eplemost. I tillegg ble Jon Eiane Brandal sin sider med smakstilsetning Brist, årets nykommer.
Vi inviterer kommunane i Rogaland til eit webinar om innteikning av spreieareal for husdyrgjødsel i Temakart-Rogaland. Planglagde endringar vil gjere det enklare for kommunane å digitalisere.
Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke tilbyr gratis råd og hjelp for nyetablerarar i Strand, gamle Forsand og Hjelmeland. I 2021 var det 177 førespurnader til Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke. Dette er 34 % meir enn året før og det meste det nokon gong har vore. Gründerånda er stor i Ytre Ryfylke.
16.03.2022
NIBIO Særheim har kartlagt de største utfordringene ved å dyrke i bakken i veksthus. Langsiktig planlegging med tanke på næringsbalanse, jordhelse og mikroliv i jorda er viktig fremover.
14.03.2022