Matproduksjon

Utviklingsmidler i landbruket
Har du en idé til et utviklingsprosjekt innenfor landbruk? Da kan du søke om tilskudd til tiltak som skal bidra til å styrke verdiskaping, omdømme eller kompetanse i landbruket.
Publisert 24.02.2025
Praktisk kurs: Søt og syrnet melk
Kurset passer for melkeprodusenter og andre som ønsker å starte kommersiell foredling av flytende melkeprodukt.
Publisert 24.02.2025
Søk om midler til grønn omstilling
Vil du utvikle løsninger som fremmer en mer klima- og miljøvennlig verdiskaping eller som styrker kompetansen som Rogaland trenger? Nå har du muligheten til å søke om støtte til ditt prosjekt gjennom tilskuddsordningen Bærekraftig omstilling i Rogaland.
Publisert 13.02.2025
Endringer i forskrift om midler til investering og bedriftsutvikling i landbruket er fastsatt
Endringene trådte i kraft 3. februar 2025 og er et resultatet av en omfattende gjennomgang og høringsprosess. Målet er å forenkle og målrette ordningen, samt harmonisere den med Innovasjon Norges øvrige støtteordninger.
Publisert 07.02.2025
Statsforvalter Bent Høie skal lede ekspertutvalg som skal utrede matsystemet
Regjeringen har i dag oppnevnt et ekspertutvalg for å utrede fremtidens matsystem, der folkehelse, klima, natur og landbruks-, havbruks-, fiskeri- og matpolitikk blir satt i sammenheng. Utvalget ledes av statsforvalter i Rogaland, Bent Høie.
Publisert 06.02.2025
Vil trappe opp rekrutteringa til landbruket
Førre Landbruks- og matminister Geir Pollestad rakk å legge fram ein plan for auka rekruttering til landbruket før han gjekk av.
Publisert 16.01.2025
Rekordstor etterspurnad etter investeringsmidlar i landbruket
Innovasjon Norge har motteke heile 38 søknader om midlar til investeringar i mjølkefjøs, og 50 søknader som gjeld andre landbrukstiltak. Pågangen har vore stor, og det er uvanleg tidleg tomt for midlar i Rogaland.
Publisert 14.01.2025
Kortreist går av stabelen 29. mars
Gladmat arrangerer lokalmatdagen Kortreist to ganger i året og er blitt en viktig arena for å vise frem det beste Rogaland har å by på. Til alle lokalmatprodusenter, gårdsutsalg og mataktører i Rogaland, meld dere på. Fristen er 31. januar.
Publisert 06.01.2025
Nedskjæring vilt - utnyttelse av ulike stykningsdeler
Bli med på praktisk kurs i nedskjæring av vilt for å lære mer om kjøtt-kvalitet, utnyttelsesgrad, mørning, emballering og lagring for videre-salg/-foredling.
Publisert 02.01.2025
Innføringskurs i ysting med Lise Brunborg fra Stavanger Ysteri
Kurset passer for deg som har interesse for videreforedling av melk og som tenker å etablere egen virksomhet. Du får oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving hjemme, grunnkompetanse i råvarekvalitet, syrning og mikrobiologi for å kunne yste av rå melk.