Publisert 09.07.2018

Massivtrefabrikk til Beiarn eller Gildeskål?

Begi AS og Kvanto Bygg AS inviterte i forrige uke representanter for den finske massivtrefabrikken Crosslam Oy til møter og befaringer i kommunene Beiarn og Gildeskål.


Publisert 09.07.2018

Midlertidige modulbygg i massivtre

Begi AS og Kvanto Bygg AS fra Gildeskål og Beiarn har engasjert arkitekt Sami Rintala til å tegne midlertidige modulbygg i massivtre. Vi skal utvikle og levere bærekraftige byggløsninger med høye miljømål, godt inneklima og lave kostnader, er slagordet til Begi AS.


Publisert 05.07.2018 av Administrator

Derfor er barskogen så brun i år

Lurer du på hvorfor barskogen er så brunsvidd i år? Rådgiver Geir Einar Sund i Landbruks- og reindriftsavdelinga gir deg svar.


Publisert 05.07.2018

Miljøtilskudd til jordbruket 2018

For foretakene er søknadsfristen 20. august og for beitelagene er fristen 1. november. Oppdatert forskrift og veileder gir full oversikt over mulighetene og begrensningene i årets søknadsomgang.


Publisert 29.06.2018

Kom med forslag på kandidat til pris

Kulturlandskapsprisen Nordland deles ut for å sette fokus på den viktige rollen landbruket har som forvalter av kulturlandskapet og bærer av tradisjoner. Vi vet det finnes mange gode kandidater i fylket. Hjelp oss å hendre noen av disse.


Publisert 22.06.2018

Røst har fått status som utvalgt kulturlandskap

Nyheten om at Røst og 8 andre områder nå har fått status som Utvalgt kulturlandskap i jordbruket ble i dag fredag sluppet av de to statsrådene Jon Georg Dale og Ola Elvestuen på et arrangement i Sørkedalen ved Oslo. 


Publisert 15.06.2018

Pass på landbruksplasten

Plast i ulike former er mye brukt i landbruket. Rundballeplast utgjør en stor del av plastbruken i landbruksnæringa, men blir fort et lite velkomment syn i landskapet dersom det blir liggende igjen som rester på et jorde, hengende i trær eller flytende i vassdrag.


Publisert 14.06.2018

"- En sånn skole vil vi også ha!"

Nordland Fylkeskommune bygger Hadsel Videregående skole i massivtre.
Hadsel kommune har høye klimamål, de skal være like gode som Fylkeskommunen.


Publisert 12.06.2018 av Administrator

Jord i Nord 2018

Vi inviterer til konferanse om jordvern 6.-7. november. Meld deg på!


Publisert 11.06.2018

Tiltaket videobibliotek er i gang!

I prosjekt Gårdsturisme og Matopplevelser i Nordland er vi klare for et helt nytt tiltak: Videobiblioteket skal fylles med lærerike og inspirerende fimsnutter som retter søkelys på viktige tema for næringen!