Publisert 07.02.2019

PT- og kontrollsamlinger

Vi inviterer landbruksforvaltningen i kommunene til fagsamling om produksjonstilskudd og kontroll i mai. Sett av tida!


Publisert 05.02.2019 av Administrator

Skogfond – smøring for skogen

Når en skogeier hogger i skogen sin er det obligatorisk å avsette mellom 4 og 40 prosent av tømmerets bruttoverdi på en skogfondskonto. I Nordland utgjør skogfondet samlet rundt 30 millioner kroner. Disse pengene tilhører skogen, og disponeres av den som eier den.


Belastningsfullmakt og forventninger til kommunene 2019

Fylkesmannens belastningsfullmakt og forventninger til kommunenes forvaltning på landbruks- og reindriftsområdet er tilgjengelig her.


Publisert 01.02.2019

Hege Lindstrøm presenterer Inn på tunet Nordland SA på Inspirasjonsseminaret 20.-21. mars

Hege Lindstrøm er daglig leder i Inn på tunet Norge SA og kommer på Inspirasjonsseminaret for å presentere det nyetablerte samvirket, Inn på tunet Nordland SA.


Publisert 01.02.2019

Nå får de en sånn skole!

En sånn skole vil vi også ha! Det sa representanter fra Hadsel kommune sist sommer da Fylkesmannens prosjekt Tre inn i fremtiden inviterte til byggeplassbesøk på Hadsel Videregående skole, som bygges i massivtre.


Publisert 30.01.2019

Landbruksforvaltning i kommunen - kurs for nytilsatte

Kurset skal gi overblikk over lovsaker, tilskudds- og erstatningsordninger og andre oppgaver som kommunen har ansvar for på landbruksområdet. 


Publisert 29.01.2019

Konferanse om økologisk mat og landbruk

Fylkesmannen i Nordland inviterer interesserte fra hele Nord-Norge til konferanse om økologisk mat og landbruk 4. til 5. april 2019. Konferansen skal være på Radisson Blu Hotel i Bodø. Deltakelse på selve konferansen er gratis og du dekker reise og opphold.


Publisert 28.01.2019

Vi oppfordrer søkere til å benytte elektroniske skjema i Altinn

9. februar åpnes det for å søke om SMIL-tilskudd og tilskudd til drenering elektronisk.


Publisert 24.01.2019

Opplevelser og aktiviteter fra landbruket og reindrifta er på dagsorden på regionsamling i Berlin

Nord-Norge er én av tre regioner som i disse dager representerer Norge under Grüne Woche i Berlin. I tillegg til å være en av verdens største mat- og reiselivsmesser, er dette en viktig møteplass. Nærmere 50 personer fra Nord-Norge har tatt turen for å delta på regionsamling med tema- strategi og reiseliv basert på landbruket og reindrifta sine ressurser. 


Publisert 18.01.2019

Vellykket åpning av Grüne Woche

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche, verdens største matmesse i Berlin. På årets utstilling er 28 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra Nord-Norge til stede. Også Trøndelag og Fjellnorge har egne stands for å vise fram det beste fra vårt vakre land.