Publisert 10.11.2020

Flere gode historier fra gårder i Nordland

Vi vet at det å beherske historiefortelling er et fantastisk verktøy å ha i verktøykassa. Kunsten å finne fram til sine egne gode historier og formidle dem på en god måte, er veldig nyttig både i møte med kunder og for å vise fram livet på gården. I høst har vi derfor gjennomført et kurs i historiefortelling for de som tilbyr opplevelser og lokalmat fra gårder i Nordland.


Publisert 05.11.2020

Moderne bussdepot bygges med bæresystem i massivtre

Nordland fylkeskommune bygger grønt, ladestasjonen får oppstillingsplass for 80 busser og byggingen i massivtre reduserer CO2-utslippene med 40-50 % sammenlignet med konvensjonell byggemetode.


Publisert 05.11.2020

Nyhetsbrev fra Nordland på nyhetssiden til landbruks- og matdepartementet

Høstens nyhetsbrev fra Fylkesmannens landbruks- og reindriftsavdeling er publisert på LMD sin nettside.


Publisert 04.11.2020

Utstilling om demensomsorg på gård i Stormen bibliotek

Fylkesmannen i Nordland viser frem resultatene fra prosjektet "Demensomsorg på gård" på Stormen bibliotek i Bodø fra mandag 9. november. Samme dag vil representanter være fra Fylkesmannen være tilstede, men på grunn av nye smitteverntiltak blir det ikke en åpning av utstillingen eller informasjon i Speilrommet som først annonsert.  Utstillingen varer til og med fredag 20. november. 


Publisert 03.11.2020

Nordland har fått nasjonal Inn på tunet-pilot

I dag kunne Fylkesmannen i Nordland og Nordland Fylkeskommune slippe jubelen løs, da det ble kjent at Nordland har fått tildelt en av fire nasjonale Inn på tunet-piloter. I samarbeid med utvalgte Nordlandskommuner, skal piloten bidra til at Inn på tunet blir et tilbud til elevene i grunnskolene. 


Publisert 30.10.2020

Når kommunen satser på lokalmat og mener det!

Beiarn kommune er en liten kommune som vil satse. Nå satser de på lokalmat og har åpnet et 700 kvm stort næringsbygg hvor kommunens lokalmatprodusenter skal samles. Det nye mathuset skal bli et kraftsentrum for næringsutvikling i bygda, og Beiarn vil bli kjent for sin fantastisk gode mat i hele landet! 


Publisert 30.10.2020

Reinbeitedistriktene i Nordland med felles uttalelse om rovviltsituasjonen

Ledere for reinbeitedistrikt i Nordland møttes 13. oktober. 


Publisert 27.10.2020

Demensomsorg på gård gir god livskvalitet

På gård brukes mye tid utendørs, noe som bidrar til  fysisk aktivitet og godt humør. Viktigst av alt, på gården føler deltakerne seg inkludert i et fysisk fellesskap. Det er ønskelig at flere kommuner utvikler samarbeid med Inn på tunet-gårder og tilbyr demensomsorg på gård.


Publisert 20.10.2020

Kortreist omsorg fra Inn på tunet Nordland SA

Inn på tunet skal være et kvalitetsstempel for kortreist omsorg på gård - dette sier eierne av samvirket Inn på tunet Nordland SA, som hadde samling forrige uke. 


Publisert 19.10.2020

Frist for å søke erstatning ved avlingssvikt

Har du hatt så stor avlingssvikt i årets vekstsesong at du ønsker å søke erstatning? Husk søknadsfristen 31. oktober.