Samler beslutningstakere om landbruket

Den 24. januar reiser en delegasjon med trønderske beslutningstakere til Berlin på matmesse . Fylkesmannen i Trøndelag og OI Trøndersk mat og drikke har lagt til rette for samlingen. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.01.2018

55 ordførere, fylkespolitikere og fylkesmann Frank Jenssen med flere av sine ledere deltar på den kommende regionsamlingen. Anledningen er den internasjonale matmessen Grüne Woche (IGW).

Norges deltagelse på messen Internasjonale Grüne Woche (IGW) er en del av en utviklingsstrategi som skal bidra til at vi når politiske målsettinger innenfor mat- og reiselivsområdet. IGW skal også være en viktig arena for dialog og utforming av ny politikk og nye virkemidler innenfor mat, reiseliv og relaterte områder. I 2018 arrangeres IGW 19. - 28. januar og Norge deltar for 31. gang.

-Landbruket er Trøndelags viktigste næring og Grüne Woche er en viktig møteplass. Trøndelag vil markere seg som en sterk, attraktiv og spennende mat- og opplevelsesregion, sier landbruksdirektør Tore Bjørkli hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Trøndelag er med som region sammen med Fjord Norge og Fjellnorge. I løpet av de ti dagene messen pågår skal mat- og reiselivsaktører sørge for at verden får smake og oppleve Trøndelag. Sju regioner representerer Trøndelag i 2018: Oppdal, Røros, Øyriket, Fosen, Trondheim og omegn, Den Gyldne Omvei og Namdalen med Namdalskysten.

Trøndelag er nå den største matregionen i landet og står for 20 prosent av matproduksjonen i Norge. I desember 2017 ble det lagt fram et nytt kunnskapsgrunnlag for Trøndersk Landbruk.  Kunnskapsgrunnlaget bekrefter at landbruket er Trøndelags største næring.  Kunnskapsgrunnlaget som er utarbeidet av NIBIO og TfOU på oppdrag fra Trøndelag Fylkeskommune finner dere her.

Interessen rundt regionsamlingen viser at det er stor interesse for landbruk og matproduksjon blant beslutningstakere i Trøndelag. 

LMDs versikt over deltagerne finner du her.    

Her er slik de presenteres på vår stand.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.