Informasjonsbrev uke 21/2024

Innhold:

  • Prognoseforespørsel for produksjonssviktordningen – vekstsesongen 2024
  • Frist for søknad om tilleggsramme SMIL er 10. juni
  • Husk første barkbilletømming
  • INFO fra andre:
    • Digital brosjyre om kantskog
    • Webinar om bærproduksjon i fjellet
Publisert 21.05.2024

Snarvei til:

 

Prognoseforespørsel for produksjonssviktordningen – vekstsesongen 2024

Årets vekstsesong er i gang og i den forbindelse er Statsforvalteren bedt om å levere prognoser til Landbruksdirektoratet for ordningen tilskudd ved produksjonssvikt i plante- og honningproduksjon. For å gi gode prognoser ber vi om hjelp fra dere i kommunene ved at dere fyller inn skjema innen 29. mai.

Vi ser at det er lagt inn meldinger i meldesystemet for ordningen i Agros, og vi minner om at meldingene skal behandles av kommunen. Når kommunen mottar melding fra foretaket om klimaskade som kan medføre at foretaket søker om tilskudd, skal minimum 10 % av de innmeldte skadene kontrolleres av kommunen.

Nytt ved ordningen for 2024
Alle vekstgruppene vil bli satt opp i Agros og være klare for søking i 2024. Tilskudd ved produksjonssvikt for honning settes også opp i Agros og vil være klar for søking i 2024.
Elf blir stengt for nye søknader i 2024.

Kontaktperson: Gunhild Halvorsen

 

Frist for søknad om tilleggsramme SMIL er 10. juni

Kommuner som har brukt opp tilsagnsramma kommunale SMIL-midler fra februar, kan søke om tilleggsramme innen 10. juni.

Hydroteknikk og andre tiltak som bidrar til redusert avrenning til vassdrag har høyest prioritet, men det er også mulig å søke økt ramme for andre tiltak.

Ved søknad om midler til andre tiltak vil Statsforvalteren legge vekt på tiltakets prioritet i kommunens tiltaksstrategi. Vi vil også se på hva kommunen har brukt tilsagnsramma til. Det er avsatt 8,3 mill. kroner til fordeling i juni. Søknad sendes på fastsatt skjema.

Kontaktperson: Marit Røstad

 

Husk første barkbilletømming

Første barkbilletømming er denne uka. Hvis du er deltaker i overvåkningen og ikke har tømt fellene ennå, gjør det så fort som mulig, og legg inn dataene i VIPS logic. Du skal ha fått en SMS fra NIBIO med påminning.

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen

 

INFO fra andre

Digital brosjyre om kantskog

Klima- og miljøavdelinga hos Statsforvalteren har laget en fin bildeserie/digital brosjyre om kantskog Kantskog | Statsforvalteren i Trøndelag. Kantskogen er svært viktig for livet og vannkvaliteten i vassdrag, og kan også beskytte dyrkamark mot avrenning. Snauhogst av kantsoner er søknadspliktig, og annen skjøtsel skal skje på en måte som ikke reduserer de økologiske kvalitetene til kantskogen.

 

Webinar om bærproduksjon i fjellet

Fjellnettverket inviterer til webinar om bærproduksjon i fjellet måndag 27. mai kl. 12.00-14.00. Webinaret er gratis.
Meir informasjon og påmelding: Webinar om bærproduksjon i fjellet - Fjellnettverket

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.