Slåttekurs i Skárfvággi / Skardalen

Dato:
6. august 2024 10:00 - 16:00
Sted:
Skárfvággi / Skardalen, Kåfjord
Arrangør:
Skardalen bygde- og kulturlag, Kåfjord kommune, Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Fra slåttekurs på skogslått i Skárfvággi / Skardalen 2023

Vi inviterer til slåttekurs i Skárfvággi /Skardalen utvalgte kulturlandskap den 6.august, med mulig overnatting fra 5.august. Det blir anledning til å se å lære å sette opp ljå, bruke slipestein, sette opp hesjer og lære god slåtteteknikk.

Publisert 25.07.2024

Vi tilbyr overnatting og middag 6.august. Det blir informasjon om det utvalgte kulturlandskapet og slåttemarkene, skogslåttene og slåttemyrene i området - og hva som er viktig å tenke på for planter, insekter og beitemarkssopp. Det vil også bli muligheter til å lære om samisk kulturhistorie, krigshistorie, geologi, biologisk mangfold og gamle landbrukstradisjoner. 

Hva må du ordne selv?

Du dekker selv reise og småmat som matpakker, frokost og kvelds. Vi har ljåer, men ta gjerne med om du ønsker å få din satt opp riktig. Ta også med gode arbeidsklær, egnet skotøy, drikkeflaske, insektmiddel og solkrem o.l.

Påmeldingsfrist:  Meld deg på innen 1.august og oppgi om du blir til middag 6.august (kl.16:00), - til Cathrine Amundsen, seniorrådgiver Statsforvalteren, eller Ellen Elverland, regional fagrådgiver skjøtsel, Nibio. E-post: cathrine.amundsen@statsforvalteren.no og/eller ellen.elverland@nibio.no

Overnatting: Dersom du har behov for overnatting, kan du ta kontakt med Manndalen Sjøbuer, der vi har holdt av noen hytter fra 5.-6.august (frist for disse er 27.juli). Oppgi at du skal delta på Slåttekurs i Skardalen. Dersom det skulle være fullt, så send gjerne melding til oss om dette, så ordner vi overnatting et annet sted. 

Slått på hesjer i Skardalen

Dato:
6. august 2024 10:00 - 16:00
Sted:
Skárfvággi / Skardalen, Kåfjord
Arrangør:
Skardalen bygde- og kulturlag, Kåfjord kommune, Statsforvalteren i Troms og Finnmark