Brann- og redningsskolen i Tjeldsund søker om endring av utslippstillatelse

Høringsfrist:
1. september 2023

Statsforvalteren skal behandle søknaden etter forurensningsloven.

Alle som vil kan komme med innspill til søknaden innen 1. september 2023.

Publisert 27.06.2023

Om søknaden
Brann- og redningsskolen, som ligger på Fjelldal i Tjeldsund kommune, er en del av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Skolens hovedoppgave er å utdanne personell til landets brann- og redningsvesen og nødmeldesentraler.

Brann- og redningsskolen (tidligere Norges brannskole) har driftet på Fjelldal siden 1993, med utslippstillatelse fra Fylkesmannen/Statsforvalteren. Hele anlegget på Fjelldal er for tida under ombygging, med ferdigstillelse planlagt våren 2024. Siden drifta vil bli noe endret med det nye anlegget søkes det om ny utslippstillatelse.

Planlagt aktivitet ved Brann- og redningsskolen er i hovedsak brannutrederkurs og brannforebyggende kurs, som innebærer kontrollert brenning av trebrakker og stålkonteinere med innvendig kledning og typisk boliginteriør, samt brenning av biler. Til antenning benyttes oljeproduker, gass og forbenningsalkohol. Til slokking brukes det vann, brannpulver og brannskum. Øvelsene skal gjennomføres på områder med tett dekke, der slukkevann og rester av brannskum og brannpulver blir samlet opp i bufferbasseng, med tilhørende oljeutskiller. Etter å ha passert bufferbasseng og oljeutskiller slippes slukkevann og overvann til slutt ut i sjøen på 3 meters dyp.

Øvelsene vil medføre utslipp av branngasser, røyk og sot til luft. Brann- og redningsskolen opplyser at det vil tas hensyn til vindretning for øvelser der det brennes petroleumsprodukter for å unngå unødvendig eksponering til naboer.


Sakens dokumenter
Les søknaden fra Brann - og redningsskolen.

Send inn dine innspill
Uttalelse sendes til sftfpost@statsforvalteren.no

eller i brev til:

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Postboks 700
9815 Vadsø

Vi ber om at vår referanse 2020/1667 oppgis.

Høringsfrist:
1. september 2023