Hvordan bygge opp innholdet i en kommunal psykisk helsetjeneste for barn og unge?

Nasjonal veileder psykisk helsearbeid barn og unge har en bred innfallsvinkel og tar for seg både helsefremming, forebygging, oppfølging og behandling. Her vil vi særlig ta for oss anbefalingene som omhandler kommunens ansvar for en psykisk helsetjeneste for barn og unge. 

Publisert 01.04.2025

Webinarer med eksempler fra kommuner

Flere kommuner har kommet langt i sitt arbeid med etablering av en psykisk helsetjeneste til barn og unge. Helsedirektoratet ønsker å bidra til erfaringsdeling på tvers av kommuner i landet, og publiserer derfor en webinarrekke med eksempler fra ulike kommuners arbeid. 

Webinarene tar for seg temaene forankring og etablering, organisering av tjenesten, og utvikling av selve tjenestetilbudet.  

Se utfyllende informasjon på Helsedirektoratets temaside

Webinar 1: Forankring og etablering av kommunalt psykisk helsetilbud til barn og unge

Målgruppen for webinaret er ledere på politisk og administrativt nivå i kommuner og sykehus, samt aktuelle fagpersoner. Innholdet er aktuelt for kommuner som er i oppstartsfasen av et psykisk helsetilbud for barn og unge, men også for kommuner som vil jobbe med forankringen av eksisterende tilbud. 

Se info og opptak fra webinaret

Webinar 2: Hvordan utforme og organisere en psykisk helsetjeneste for barn og unge i kommunen?

Målgruppen for webinaret er operativ tjenestenivå og sentrale fagpersoner i kommuner og psykisk helsevern for barn og unge.

Se info og opptak fra webinaret

Webinar 3: Hvordan bygge opp innholdet i en kommunal psykisk helsetjeneste for barn og unge?

Målgruppen for webinaret er ledere på politisk og administrativt nivå i kommuner og sykehus, samt aktuelle fagpersoner.

Se info og opptak fra webinaret

Andre aktuelle veiledere og føringer

Kommunens psykiske helsetjeneste for barn og unge er sentral for å oppfylle kommunens ansvar beskrevet i flere aktuelle veileder og føringer.