Praktisk kurs: Søt og syrnet melk

Ystekurs med Lise Brunborg, Stavanger ysteri.
Ystekurs med Lise Brunborg, Stavanger ysteri. Foto: Nofima AS.

Kurset passer for melkeprodusenter og andre som ønsker å starte kommersiell foredling av flytende melkeprodukt.

Publisert 24.02.2025

Bli med på praktisk kurs i søte og syrnede melkeprodukter for å lære mer om produksjonsmetoder, syrningsteori, utstyrsbehov, mattrygghet, hygiene og regelverk.

Dato: 25. -26. mars 2025, starter klokka 10.00 første dag og avsluttes klokka 13.00 andre dag

Sted:Måltidets hus, Richard Johnsensgt. 4, Stavanger

Målgruppe

Melkeprodusenter og andre som ønsker å starte kommersiell foredling av flytende melkeprodukt. Kurset passer både for nybegynnere og de med noe erfaring innen melkeforedling.

Kursholdere

Lise Brunborg som driver Stavanger Ysteri, midt i Stavanger sentrum. Her er det håndverksproduksjon av ost med fokus på bærekraftige råvarer, kompetanse, godt modnede oster og dagsferske meierivarer av beste kvalitet. 

Gro Kleiberg er mikrobiolog og har jobbet en årrekke i Nofima blant annet med veiledning av lokalmatprodusenter innen fagfeltet "Trygg mat". 

Kostnad 

Pris: 2000 kroner inkl mva (inklusiv lunsjer, middag første dag, forfriskninger og kursmateriell). Overnatting er IKKE inkludert. Sjekk ut hoteller i nærheten av Måltidets Hus.

Påmelding

Om arrangøren

Dette er et arrangement i regi av Kompetansenettverk for lokalmat Sør i samarbeid med Norsk Gardsost og Rogaland fylkeskommune.

For ytterligere opplysninger kontakt Aase Vorre Skuland, 450 15 282, aase.vorre.skuland@nofima.no

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.