Stor vilje til oppdrag som fast verje i Rogaland!

Fylkesmannen har blitt kontakta av nærare 80 personar som visar interesse for oppdrag som fast verje. Det gleder å sjå at vilja til innsats for samfunnet er stor i fylket vårt.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 15.03.2013

Gjennom kampanjen ”Verjeverdig” ønska Fylkesmannen å skaffe faste verjer i Rogaland. Fylkesmannen er positivt overraska over at så mange har tatt kontakt. Den store interessa vi nå ser for oppdrag som fast verje visar at det i Rogaland er mange som ønskjer å gjere ei innsats for sine medmenskjer.

Fylkesmannen bruker nå tid på å velje gode faste verjer blant alle dei flotte personane som  har tatt kontakt med oss. Arbeidet med å velje kven som blir faste verjer i denne omgang er det fagdirektør Kristine Enger som leier. Om dei som har vist interesse kan ho opplyse følgjende:

”Dette er folk med veldig ulik bakgrunn og erfaring. Felles for dei aller fleste er at dei er godt voksne, har eit tydeleg samfunnsengasjement og ønsker å bruke en del av den tida dei har til rådighet til noe meiningsfylt og lærerikt. Eit av dei viktigaste måla i verjemålsreforma er å auke rettsikkerheita for dei som ikkje kan ivareta sine eigne interesser. Å få vere med på denne reforma frå starten av, er også noe som er spennande for mange.”

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.