Har du fått ny mobil?

Mobiltelefoner er blant gjenstandene som kan skade miljøet dersom de kommer på avveie. Ikke kast den gamle mobilen din i restavfallet!

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.01.2014

Mange bytter ut den gamle eller får nye smarttelefoner, nettbrett eller andre duppeditter i løpet av året, og kanskje spesielt nå i jule- og salgstider. Er du en av de heldige? Sørg for at den gamle utbrukte mobilen ikke ender sitt liv i restavfallet.

Tenk på miljøet og levér elektroniske produkter på riktig sted:

  • Lever mobiltelefonen, nettbrettet og annen elektronikk til forhandlere av liknende produkter. Alle forhandlere har et lovpålagt ansvar for å ta i mot kasserte produkter. Du trenger ikke ha kjøpt produktet der du leverer det inn.
  • Bring ditt elektroniske avfall til gjenvinningsstasjonen i kommunen din.

Hvorfor er det så viktig at mobilen din ikke kastes i restavfallet?

Elektriske produkter inneholder en rekke miljøgifter som kan skade naturen dersom de kommer på avveie. Dessuten er det materialer i slike produkter som kan gjenvinnes og brukes om igjen! Elektroniske produkter er altså ressurser! Visste du at det finnes gull, sølv, kopper, paladium, aluminium, jern og stål i elektroniske og elektriske produkter?

Jobber for å hindre forurensning

Alle fylkesmennene har en miljøvernavdeling som jobber for å sikre bærekraftig utvikling, bevare naturmangfold og for å hindre forurensning. Vi fører tilsyn med at pliktene som forhandlere og kommuner har i forbindelse med elektronisk og elektrisk avfall, overholdes.

Lær mer om elektronisk avfall på miljøstatus.no

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.