Nye privatskoler

Utdanningsdirektoratet har godkjent 23 nye privatskoler som kan starte opp skoleåret 2013/2014. Før skolene kan starte opp, må skolene dokumentere at lokalene er godkjent av Fylkesmannen og at lærerkompetansen tilfredsstiller lovens krav.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.04.2013

21 grunnskoler har fått godkjenning, og kan starte opp høsten 2013. Av disse er ni montessoriskoler, ni er religiøse og de siste tre er internasjonale grunnskoler. Utdanningsdirektoratet har også godkjent to videregående skoler, én internasjonal og én religiøs. Til sammen har skolene fått godkjent 3701 elevplasser.

- Før skolene kan starte opp, må de få driftstillatelse fra direktoratet. Det vil blant annet si at skolene må dokumentere at lokalene er godkjent av Fylkesmannen og at lærerkompetansen tilfredsstiller lovens krav, sier avdelingsdirektør Einar Simonsen Plahter.

12 av skolene som søkte om å starte opp høsten 2013 har fått avslag. Noen av skolene som har fått avslag, har klaget. To av skolene har fått omgjort vedtaket etter klagebehandling. Resten av klagene er til behandling hos Utdanningsdirektoratet eller Kunnskapsdepartementet.

Utdanningsdirektoratets oversikt over alle godkjenninger og avslag

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.