Vergemålsarbeid for nær 109 mill. hos fylkesmennene i 2013

Fylkesmennene vil trolig få 108,8 millioner kroner neste år til å bygge opp den nye vergemålsmyndigheten som skal være operativ fra 1. juli 2013. Da vil ikke lenger kommunene og overformynderiene ha ansvaret for vergene. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.11.2012

Regjeringen foreslår i statsbudsjettforslaget for 2013 å bevilge totalt 176,6 millioner kroner til å bygge opp en ny, effektiv og rettssikker vergemålsforvaltning. Mye av dette går altså til fylkesmennene, som med dette får en førstelinjetjeneste ut mot vergene.

– Den nye vergemålsloven og vergemålsreformen skal styrke rettssikkerheten for personer som ikke kan ivareta egne interesser, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo. Loven trer i kraft  1. juli 2013 fører også til at en sentral vergemålsmyndighet etableres på Hamar. Ny representantordning for enslige mindreårige asylsøkere skal også integreres i vergemålsordningen.

De som i dag er oppnevnt til verger og hjelpeverger etter dagens regelverk, vil i utgangspunktet fortsette etter gjennomføringen av den nye reformen. Det blir etablert kontakt mellom dagens verger/hjelpeverger og Fylkesmennene i god tid før den nye loven trer i kraft. Det vil videre bli gitt opplæring til dagens verger og hjelpeverger i det nye regelverket og det vil komme på plass nasjonale regler og satser for godtgjøring av verger.

I Foreløpig tildelingsbrev til fylkesmennene er altså satt av 108,8 millioner kroner til vergemålsarbeid.

http://www.vergemal.no/

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.