Seks fylker skal teste ny innsigelsesordning

Seks fylkesmenn skal nå være med i et forsøk der Staten skal snakke med én stemme når gjelder det innsigelser til kommunale planer. Målet er å få til raskere behandling av plansaker og et bedre samarbeid mellom kommunene og statlige myndigheter.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.06.2013

Det er fylkene Vestfold, Aust-Agder, Rogaland, Hordaland, Sør-Trøndelag og Nordland som skal delta i forsøksperioden på tre år.

Når en kommune i dag ønsker å sette i gang et byggeprosjekt, må saken på høring til 22 instanser som alle kan ha individuelle uttalelser og innsigelser mot planene. Disse innsigelsene skal nå samordnes av fylkesmannen, slik at det kommer én felles uttalelse til kommunen. Målet med dette er å gi kommunen større forutsigbarhet og en raskere behandling av arealplanene

Fylkesmannen skal ikke hindre innsigelser, men sørge for at de ikke er motstridende og uvesentlige. Hvilke innsigelser som til slutt fremmes, avklares i samråd med berørt innsigelsesmyndighet.

- Kommunene har samme myndighet som før, men får færre å forholde seg til. Det viktigste er å bedre samordningen og redusere tidsbruken, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

Les pressemeldingen på nettsiden til Miljøverndepartementet.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.