Behov for verger til spesielle vergeoppdrag

Vi søker verger med juridisk kompetanse og god kapasitet.

Publisert 11.10.2024

Statsforvalteren oppnevner verger for personer som blir vurdert å være prosessudyktige. Det gjør vi etter begjæring fra domstolen/forliksrådet (tvisteloven § 2-2 (4)). I disse sakene ser vi at det er behov for verger som har:

  • Juridisk kompetanse (en forutsetning, fortrinnsvis bakgrunn som advokat)
  • Kapasitet til å stille på kort varsel, hovedsakelig på dagtid
  • God evne til å snakke med mennesker med ulike utfordringer
  • Selvgående
  • Løsningsorientert

Det å bli oppnevnt som verge i slike saker er et veldig viktig arbeid. Det gir mulighet for faglig utvikling i møte med ulike mennesker og problemstillinger det ofte ikke finnes et fasitsvar på. Oppdragene kan bidra til større variasjon i arbeidshverdagen.

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at arbeidet godtgjøres etter fastsatte, og forholdsvis lave, satser. Vår erfaring tilsier også at man må ha en fleksibel jobbhverdag for å trives med å ta slike oppdrag. Flere av våre verger tar slike oppdrag ved siden av å være privatpraktiserende advokat fordi de opplever at arbeidet er givende.

Dersom du har den kompetansen vi etterspør, og har en jobbhverdag som lar seg kombinere med denne typen oppdrag, så send oss en søknad om å bli verge!

Du søker via Altinn, ved å sende inn skjemaet «Søknad om å bli verge eller representant» med nødvendige vedlegg, som CV, attester og annen relevant informasjon. Vi ber om at søknaden merkes «søknad om å bli verge etter tvisteloven».