Tilsyn med Flå kommune på skoleområdet

Vi har ført tilsyn med Flå kommune og Flå skole. Temaet for tilsynet er internkontroll og skolemiljø.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.11.2022

Statsforvalteren har i tilsynet funnet at Flå kommune ikke har internkontroll som sikrer skolens
regeletterlevelse på områdene varsling- og undersøkelsesplikt i skolemiljøsaker. Tilsynet viser at Flå kommune med utgangspunkt i dagens internkontroll, er i gang med å utarbeide et nytt system for internkontroll for å sikre at regelverket etterleves av skoleeier og skolen på skolemiljøområdet. Det er delvis utarbeidet rutiner og prosedyrer som beskriver varslingsplikten, undersøkelsesplikten og dokumentasjonsplikten, og noen av disse er kjent og i bruk i skolen. Kommunen gjennomfører ikke risiko- og sårbarhetsanalyse på skolemiljøområdet, planlegger og vurderer ikke risikoen for fremtidige regelverksbrudd knyttet til aktivitetsplikten, og følger ikke opp fremtidig risiko ved å sette inn forebyggende tiltak.

I tilsynsrapporten kan du lese om hvilke rutiner og praksiser Flå kommune har på dette temaet og hvilke regelbrudd de må rette. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken.

I den foreløpige rapporten avdekket vi regelverksbrudd på åtte korreksjonspunkter. Kommunen har uttalt seg til foreløpig rapport innen fristen. 

Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens hjemmeside.