God interesse for kompetanseheving på lokalmat

Kompetansenettverket for lokalmat i Nord-Norge har gjennom året arrangert ulike typer kurs innenfor lokalmat i Nord-Norge. Gjennom kompetansenettverket tilbys også den flotte besøksordningen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 21.10.2014

I Nordland har det til nå vært arrangert pølsemakerkurs, bakerkurs, økonomikurs, markedsføringskurs, markedskurs, sousvide, HACCP, EPD-registrering og tang som mat. Totalt har ca 90 deltakere fra Nordland vært med på disse kursene.

20 lokalmatbedrifter fra Nordland har også fått muligheten til å få besøk av kvalifisert fagperson, gjennom besøksordningen til Kompetasenettverket. Utvalgt fagperson tilfører kompetanse gjennom sitt besøk, og bedriftene definerer selv hva de ønsker hjelp til.

I disse dager skal handlingsplanen for aktiviteten i 2015 fastsettes for Kompetansenettverket etter innspill fra næringen og virkemiddelapparatet i de tre Nordligste fylkene.

Gjenstående kurs i Nordland i år:

5.-6. november - Økonomikurs i Bodø

6.-7. november - Kurs i konservering og videreforedling av grønnsaker, frukt og bær i Mosjøen

I desember er det også infokvelder om den nye matmerkingen.

Se lenke til høyre for kursoversikten til Kompetansenettverket for Lokalmat i Nord.

Se også Innovasjon Norges hjemmeside for å få en totaloversikt over hva kompetansenavene i landet ellers tilbyr. Lokalmatprodusenter står fritt til å melde seg på kurs der hvor de finner noe som er interessant.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner

Aktuelt

Om kompetansetilbudet

Kompetansetilbudet er en del av Utviklingsprogrammet for Lokalmat og Grønt Reiseliv.

Formålet er å øke verdiskapingen hos primærprodusenter, mindre næringsmiddelbedrifter og reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter med lokalmatprodusenter.

Kompetansetilbudet består av: