Et fylke fullt av muligheter!

- La dette bli påsken der vi utforsker nærmiljøets mange kvaliteter. Det er oppfordringen fra fylkesmann Per Arne Olsen.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 03.04.2020

Snøen ligger fremdeles hvit og vakker i fjellet, og våren har kommet til lavlandet. Men denne påsken blir annerledes. Ingen hytteturer. Ingen storbyferier. Ingen påskeselskaper der hele storfamilien samles.  

- Vi har vel alle nå utnyttet de helt lokale mulighetene i eget hus og hage, sier Per Arne Olsen.

- For egen del har turene gått til Los Terrassos, Costa del Gangen og Sofa del Mar. Nå er tiden inne for noe annet.

Selv om denne påsken ikke kan feires på hytta, håper vi det er mange som ønsker å ta turen ut i naturen. For det ligger mye god folkehelse selv i korte turer.

Oppsøk et naturvernområde
- La dette bli påsken der vi utforsker nærmiljøets mange kvaliteter. Hvorfor ikke utforske et av de over 350 naturvernområdene i fylket, sier Olsen. På Fylkesmannens nettsider ligger det små tekster om over 200 av disse. Noen er riktignok belagt med ferdselsrestriksjoner, noen kommuner har stengt grensene og noen steder er det snøskredfare, men det skulle være mer enn nok andre områder å ta av.

To tips til deg som foretrekker snøfrie turer: Steinvika og Langesundstangen naturreservater i Bamble byr på svaberg, lune viker og trivelige stier. Og ved Ilene naturreservat i Tønsberg er det laget en smittefri påskeaktivitet for hele familien - en natursti der svarene leveres digitalt via mobilen. Den anbefales!

Vær varsom
- Vi ber folk om å finne steder hvor de kan nyte naturen og ivareta smittevernreglene om å holde avstand til andre, sier Per Arne Olsen. Dropp gjøremål som øker risikoen for skade, slik at helsevesenet kan bruke sin kapasitet til å ta imot dem som av andre grunner trenger helsemessig oppfølgning.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.