Beredskapsdag for femte gang

Klimarisiko, bankberedskap og kommunikasjon er hovedtema når beredskapsmiljøene i Telemark, Vestfold og Buskerud samles til faglig påfyll og nettverksbygging for femte år på rad. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 28.03.2019

Bildet av Beredskapsdagen i 2016

Torsdag 11. april møtes private og offentlige aktører som arbeider med samfunnssikkerhet og beredskap på Universitetet i Sørøst-Norge campus Vestfold. Dette er femte gang den regionale beredskapskonferansen gjennomføres, og arrangementet har vokst, både i størrelse og bredde.

Beredskapsdagene har hatt ulike hovedtema, og i denne gangen er det klimarisiko, sikkerhet i banker og betalingssystemer og kommunikasjon er i søkelyset.

-Vi ønsker at temaene skal være mest mulig dagsaktuelle, og at de skal engasjere både offentlig og privat sektor. Jeg mener at vi har truffet godt i år, sier Jan Helge Kaiser, som er fylkesberedskapssjef i Vestfold og Telemark.

Nettverk og kompetanse

Da Beredskapsdagen for første gang inkluderte private i 2015, var et av målene å skape en arena for tettere samarbeid og faglig påfyll mellom næringsliv og offentlig sektor. Oppslutningen om arrangementet viser at det er behov for en slik regional samling.  I år ventes det opp mot 300 deltakere.

 Opprinnelig var det Fylkesmannen i Vestfold i samarbeid med Universitetet og Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) som stod som arrangører. Siden kom fylkesmannsembetene i Telemark og Buskerud, Kystverket og Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) inn som medarrangør.

I dag er det Fylkesmannen i Vestfold og Telemark, Universitet i Sørøst-Norge, Kystverket, Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), NHO og næringsforeningene i Vestfold og Telemark som arrangerer.

Utvikling

  • Det er mange aktører som arbeider med sikkerhet og beredskap på ulike måter i Buskerud, Vestfold og Telemark, både offentlige etater, men også næringslivet. I tillegg har Universitetet et forskningsmiljø, forteller Kaiser.

Han ønsker at Beredskapsdagen skal føre til at flere blir kjent med hverandre, og at flere får tilgang til oppdatert kompetanse. Derfor holdes deltakeravgiften lav.

  • Det er mange utviklingsmuligheter, både innenfor det offentlige, som kan bli endre bedre til å forebygge og håndtere uønskede hendelser, men også for næringslivet, som kan finne nye markeder og utvikle nye produkter, mener Kaiser.

I tillegg til forelesninger og mulighet til å møte andre deltakere, byr beredskapsdagen også på et område med utstillere.

 

Fortsatt åpent for påmelding

Det er fortsatt mulig å melde seg på til Beredskapsdagen 11. april. Trykk her for å melde deg på Beredskapsdagen 2019.

Dette er hovedtemaene på årets konferanse:

  • Klimarisiko: Hvilken økonomisk risiko kan bedrifter og offentlige myndigheter møte ved manglende tilpasning til klimaendringer?
  • Bankberedskap: Hvordan kan vi sikre handel med varer og tjenester når for eksempel elektroniske betalingstjenester faller bort?
  • Kommunikasjon: Hvordan må beredskapsorganisasjoner tilpasse kommunikasjonsarbeidet til et endret trusselbilde og ny informasjonsteknologi?

Etter at rektor ved USN, Petter Aasen, har ønsket velkommen, går det slag i slag gjennom hele torsdag 11. april:

Kristin Halvorsen (direktør Cicero): Finansiell risiko for bedrifter og offentlig sektor dersom man ikke tilpasser seg til globale klimaendringer.

Trude Myklebust (stipendiat UiO og medlem av Klimarisikoutvalget): Presentasjon av klimarisikoutvalgets innstilling.

Nicolai Prytz (manager Ernst & Young): Rapporten «Konsekvenser for Norge av klimaendringer i andre land».

Hans Jacob Bull (professor emeritus, UiO): Ny forsikringsordning for kommunene.

Ingrid Gjerde (brigader og pressetalsperson Forsvarssjefen): Et endret trusselbilde og ny informasjonsteknologi. Hvordan må beredskapsorganisasjoner tilpasse kommunikasjonsarbeidet?

Glenn Egil-Torgersen (USN og Forsvarets Høgskole): Hvordan forberede seg på det uforutsette?

Per Mathis Kongsrud (avdelingsleder Finanstilsynet): Finanstilsynets arbeid med beredskap innenfor finanssektoren.

Jan Digranes (direktør betalingsformidling, digitalisering og banksikring i Finans Norge): Effektivisering og IKT-sikkerhet.

Kristin Cordt-Hansen (assisterende direktør DSB): Hvorfor skal vi ha kontanter?

Jan Helge Kaiser (fylkesberedskapssjef) Oppsummering og refleksjoner.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.