Midlertidig endring av tillatelsen etter forurensningsloven for Nel Hydrogen Electrolyser AS på Herøya i Porsgrunn

Nel Hydrogen Electrolyser AS har fått innvilget midlertidig endring av vilkår 11.2 Utslippskontroll og 11.4 Program for utslippskontroll, i tillatelsen etter forurensningsloven for fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Endringen er gyldig til 01.07.23.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 06.07.2022

Det er i tillatelsen stilt krav om måling av ulike parametere deriblant SU (kjemisk navn for SU er unntatt offentlighet av bedriftsmessige hensyn) i prosessavløpsvannet som skal slippes ut i Frierfjorden. Nel har ikke funnet laboratorier som kan gjennomføre analyser av SU i prosessavløpsvannet og har søkt om å få dokumentere utslippene av SU ved beregninger.

Statsforvalteren har vurdert at det er akseptabelt at virksomheten inntil 01.07.23 beregner sin utslipp av SU i tråd med framlagt metode. Vi har derfor gjort en midlertid endring av vilkår 11.2 om utslippskontroll og 11.4 om program for utslippskontroll i tillatelsen som nå åpner for beregninger av SU. Endringen påvirker ikke utslippene av SU eller andre parametere da det ikke er gjort endringer i utslippsgrensene i vilkår 3.1.1.

Endret tillatelse er gyldig til 01.07.23.

Brev med nye midlertidige vilkår 11.2 og 11.4 finner du i menyen til høyre.