Søknad om tillatelse til mudring og utfylling i Austertana, Tana kommune

Høyringsfrist:
10. august 2024

Tana kommune søker om tillatelse til mudring og utfylling i sjø i forbindelse med etablering av småbåthavn ved Austertana i Tana kommune. Småbåthavnen ligger ved utløpet til elva Čámmájohka som renner ut i vannforekomsten Leirpollen.

Publisert 05.07.2024

Statsforvalteren for Troms og Finnmark skal behandle søknaden etter forurensningsloven. Alle som ønsker, kan komme med en uttalelse til søknaden innen 10. august 2024.

Landområdet som tørrlegges, vil benyttes som adkomstvei til småbåthavna samt parkering tilhørende havna. Området ligger innenfor sjøkartets grønnsone, som vil si at det er tørrfallsområde ved lavvann. Det er derfor ikke behov for veldig store mengder masse for å tørrlegge og sikre området ved høyvann.

Mudring
Arealet som skal mudres er om lag 10 000 m2 med ett volum på 40 000 m3.Massen som mudres blir benyttet til tørrlegging av et landområde som i dag er tørrfallsområde (Figur 1).

Utfylling
Utfyllingens omfang er på 7300 m2 og mengde fyllmasser som skal benyttes er beregnet til ett volum på 21 500 m 3. Det er planlagt å benytte mudringsmasser, kjernemasser, filtermasser og plastrings stein som utfyllingsmasse.

Uttalelser kan sendes innen 10. august 2024 til
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Postboks 700
9815 Vadsø

Alle vedleggene til søknaden kan lastes ned som en stor fil her eller som separate vedlegg i kolonnen til høyre.