Videregående skole i utlandet?

Ordningen FIVAI gir tilgang til videregående skole i Frankrike og 12 United World Colleges for elever som er klar for mer kultur, mer språk og flere utfordringer.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 22.01.2013

Utdanningskontoret hos Fylkesmannen i Vest-Agder har en landsdekkende oppgave på internasjonaliseringsområdet. Gjennom ordningen FIVAI (Fylkesmannen i Vest-Agder, Internasjonalisering) får elever som ønsker å ta videregående utdanning i utlandet tilgang til videregående skole i Frankrike, eller til ett av 12 United World Colleges rundt om i verden.

Blant annet sender FIVAI et antall norske elever til Frankrike for å gjennomføre 3-årig videregående skole, og i Frankrike kan du også ta restaurant- og matfag. FIVAI har i tillegg det statlige ansvaret for informasjon, uttak og stipend med mer for elever fra Norge som tas inn på 12 ulike United World Colleges over hele verden.
 
På nettsiden fivai.no finner du mye informasjon om de ulike tilbudene i utlandet og søknadsskjemaene. Her finner du også svar på en de vanligste spørsmålene vi får. FIVAI deltar på utdanningsmesser rundt om i landet. Følg med på Facebook hvor vi er.

Søknadsfrister
United World Colleges (UWC) - 1. februar
Franske lyceer - 1. april

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.