Midlertidig tillatelse etter forurensningsloven til utendørs mellomlagring av flis fra behandlet trevirke – FFF Hage og Miljø AS, Follestad Industriområde i Røyken kommune

Fylkesmannen i Oslo og Viken har i vedtak av 22.11.2019 ferdigbehandlet søknad fra FFF Hage og Miljø AS, hvor det søkes om midlertidig tillatelse etter forurensningsloven til å mellomlagre en blanding av flis fra rent og behandlet trevirke utendørs på fast dekke uten tak. Fylkesmannen gir midlertidig tillatelse til omsøkt tiltak på fastsatte vilkår.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 29.11.2019

Fylkesmannen i Oslo og Viken mottok 15.10.2019 søknad fra FFF Hage og Miljø AS om midlertidig tillatelse til å kunne lagre en blanding av flis fra rent og behandlet trevirke utendørs på asfaltdekke uten tak, på Follestad Industriområde (gbnr. 55/42) i Røyken kommune.

FFF Hage og Miljø AS har inngått en avtale med Norsk Råvare om mottak og kverning av rent og behandlet trevirke. Det viser seg at det ikke vil være mulig å holde rent og behandlet trevirke adskilt, og det er behov for å bygge en hall for å kunne ha nok plass til å lagre fraksjonene samlet. Dette medfører at flis fra rent og behandlet trevirke må lagres utendørs på fast asfaltdekke uten tak, inntil denne hallen er klar til bruk.

Fylkesmannen har gjort en midlertidig endring i tillatelsen til virksomheten, og lagt inn et avsnitt med tillatelse til å mellomlagre en blanding av flis fra rent og behandlet trevirke utendørs på fast dekke. Denne endringen gjelder fra 1. januar 2020 til 31. desember 2020.

Fylkesmannen mener at virksomhetens planlagte tiltak for å hindre spredning av flis og støv, samt oppsamling av overvann med jevnlige vannprøver, gjør det sannsynlig at mellomlagringen kan foregå uten å medføre uakseptabel forurensning.

Tillatelsen med vilkår er endret i medhold av forurensningsloven § 18 første ledd nr. 5.

For detaljerte rammer og vilkår til gjennomføringen av tiltaket, vises til tillatelsen. Vedtaket og tillatelsen er lagt ut til gjennomsyn i menyen til høyre.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-18 og forvaltningsloven § 27 kunngjøres vedtaket om tillatelse.

 

Klageadgang

Vedtaket om tillatelse kan påklages av partene eller andre med rettslig klageinteresse til Miljødirektoratet, jf. forvaltningsloven § § 28 og 29. Klagefristen er 23.12.2019. En eventuell klage skal fremsettes for Fylkesmannen i Oslo og Viken. Klagen skal angi hva det klages over, og den eller de endringer som ønskes. Klagen bør begrunnes, og andre opplysninger av betydning for saken bør nevnes, jf. forvaltningsloven § 32. En eventuell klage skal gis skriftlig og sendes per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eventuelt post til postboks 325, 1502 Moss. Referanse: «Klage på vedtak om tillatelse i sak 2019/992.»