Fordeling av prosjektskjønnsmidler for 2024 er nå klar

Vi har fordelt 8,5 mill. kroner til 11 prosjekter i 10 ulike ulike kommuner i regionen. Midlene skal stimulere kommunene til å jobbe med fornying og innovasjon.

Publisert 24.05.2024

I alt kom det inn 51 søknader fra 29 av våre kommuner på nærmere 80 mill. kr. Til sammenlikning var den utlyste rammen på inntil 12 mill. kr.

Det er foretatt en stram prioritering av søknadene pga. begrenset avsatt ramme for prosjektskjønn. I tillegg oppfylte flere av prosjektene ikke departementets vilkår for prosjektskjønnsmidler og/eller hadde liten overføringsverdi til andre kommuner. Vi har i tildelingen prioritert prosjekter som vektlegger samarbeid med andre kommuner og eksterne aktører, er tverrfaglige og har overføringsverdi til andre kommuner. Prosjektene er vurdert til å bidra godt til fornying og innovasjon i kommunene.

Følgende prosjekter er tildelt prosjektskjønnsmidler:

Kommune

Samarbeidspartnere

Prosjekttittel

Prosjektbeskrivelse

Tildelt beløp

 

 

 

                                     1 000 kroner

Asker

Kommunene:

Bergen, Bærum, Kristiansand Lørenskog, Oslo, Stavanger og Trondheim

DigiBarnevern Innbygger-tjenester

Målet med digitale innbyggertjenester i barnevernet er at prosjektet skal sikre at barn, unge og foreldre får hjelp av IT-løsninger til å ha oversikt over saken sin, utøve brukermedvirkning og kommunisere med ansatte i barnevernet på en trygg, effektiv og forsvarlig måte av høy kvalitet.

1 200 

 

 

Viken fylkeskommune, NHO, LO og KS

Bærekraftsløftet

Basert på en kartlegging av hva som er status i kommunene, ved hjelp av KS/SSB Taksonomien utviklet av SSB, KS og KDD, skal Bærekraftsløftet Viken koble kommunene sammen med bedrifter og andre samfunnsaktører for å løse bærekraftsutfordringene.

500 

Halden

Østfold fylkeskommune

Forprosjekt - Mobilt vaske-anlegg for gjenbruk av strøsand

Forprosjektet fokuserer på miljøvennlig håndtering av strøsand ved å gjenbruke strøsand istedenfor å deponere den.Med en mobil løsning for vasking, reduseres behovet for ny sand og utslipp knyttet til produksjon og transport.

500 

Nesodden

Interne enheter i kommunen

Prosjektlinja Alværn ungdomsskole

Målsetningen er å opprette et helhetlig skoletilbud for elever barn med ufrivillig skolefravær. Både elever og foresatte skal oppleve god hjelp gjennom flerfaglig team knyttet til prosjektlinjen.

1 200 

Indre Østfold

Kommunene: Halden, Moss og Sarpsborg

Mentor-kompetanse

I mentorprogram får nyansatte, utpekt en erfaren ansatt, en mentor, som følger dem opp det første året. Ordningen vil sikre kompetanse, øke tilfredshet hos mentorer og avlaste ledere med personalansvar. 

500 

Rollag

Vekst- og attføringsbedrift - Nupro AS

Fra samfunnsfloke til verdiskaping i Numedal

Prosjektet vil kartlegge håndtering og gjenbruk av tekstilavfall lokalt, utrede gjenvinning av uegnede tekstiler og involvere nabokommunene i utvikling av en Numedalsmodell som kan brukes til å nå både miljø- og sosialt bærekraftsmål.

200

Modum

Nav Midt-Buskerud, Buskerud fylkeskommune og KS

Inn i jobb

Prosjektet "Inn i jobb" er en del av et større prosjekt i Modum kommune som retter seg som økt yrkestilknytning.Hensikt med prosjektet er å koordinere og forsterke arbeidet inn mot personer mellom 18 og 30 år uten utdannings- eller yrkestilknytning.

500 

Lillestrøm

Nittedal kommune

MST-CAN i Lillestrøm

Det mangler virksomme tiltak for de mest komplekse barnevernssakene, som kan tilbys mens barnet fortsatt bor hjemme. MST-CAN skiller seg ut som et behandlingstiltak, og bidrar til å fylle gapet, i form av å være et reelt alternativ til å flytte barn og unge ut av hjemmet.

1 000

Gol

Nesbyen kommune

Automatisert turnusplanlegging

Målet med prosjektet er å utvikle en teknisk løsning som bistår i arbeidet med å planlegge og validere en god turnus. Løsningen tar utgangspunkt i aktuelt lovverk og konverterer dette til regler som utgjør grunnlaget for den automatiserte utarbeidelsen. I tillegg legges det inn personalinfo som er relevant for selve planleggingen.

400 

Ullensaker

Akershus Universitetssykehus HF og kommunene: Aurskog-Høland, Eidsvoll, Frogn, Gjerdrum, Hurdal, Nannestad, Nes, Nesodden, og Nordre Follo

Digital hjemmeoppfølging av pasienter med kronisk sykdom

Prosjektet har til hensikt å få erfaring og kunnskap om hvordan bruk av digital hjemmeoppfølging til personer med kronisk sykdom påvirker pasientens helse og forbruk av helsetjenester.

1 500 

Kongsberg

Kommunene: Flesberg, Hjartdal, Nore og Uvdal, Notodden, Rollag, Sigdal, og Tinn

Tjenesteutvikling i Kongsberg-regionen

Målet er å bidra til fremtidsrettede og gode tjenester til Kongsbergregionens innbyggere. Sentralt i samarbeidet er de regionale nettverkene.

1 000 

Sum

 

 8 500

De overnevnte søknadene kan i sin helhet leses på den offentlige versjonen av ISORD: https://prosjektskjonn.fylkesmannen.no/offentlig