Høring av søknad om tillatelse etter forurensingsloven til deponering av snø på Skedsmo massesenter i Lillestrøm kommune

Høyringsfrist:
15. november 2024

Veidekke Industri AS har søkt om tillatelse til å deponere snø på Skedsmo massesenter (gbnr. 55/22) i Lillestrøm kommune.

Publisert 25.10.2024

Sammendrag av søknaden

Skedsmo massesenter er et tradisjonelt pukkverk, men har også mottak av rene gravemasser, betong og asfalt. De planlegger nå å etablere et mottaksområde for bruk til snødeponi. Eiendommen det gjelder er Gjerdrumsveien 80 på Skedsmokorset (gbnr. 55/22) i Lillestrøm kommune. Snødeponiet er tenkt plassert i den nordvestlige delen av massesenteret, og har et areal på ca. 5 000 m2. Terrenget i området skråner ned mot sør. Området for snødeponiet ligger ca. 225 moh. Bunnen av masseuttaket ligger ca. på kote 205 moh. Det søkes om tillatelse til å motta opptil 250 000 m3 snø. I forkant av dette skal planlagt mottaksområde sprenges.

Veidekke har utviklet en plan for håndtering av forurenset smeltevann. Først samles avrenningen fra snøen i det øverste sedimentbassenget. Deretter pumpes vannet til neste basseng på et lavere nivå. Fra dette bassenget ledes smeltevannet sammen med slammet fra massemottaket gjennom rør til bekken langs veien, som er utstyrt med flere terskler nedover til det siste sedimentasjonsbassenget. Deretter slippes vannet ut i Lurudbekken som leder til Ulvedalsbekken.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 20.11.2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfospost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse 2024/28893.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.