Høring – revisjon av tillatelse til Diplom-Is AS avd Produksjon Gjelleråsen

Høyringsfrist:
17. november 2024 23:59

Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus skal revidere tillatelsen til Diplom-Is AS avd Produksjon Gjelleråsen sin produksjon av næringsmiddel i Brennaveien 10 i Nittedal kommune.  

Publisert 07.10.2024

Statsforvalteren skal revidere tillatelsen etter forurensningsloven til Diplom-Is AS avd Produksjon Gjelleråsen, heretter Diplom-Is. Dette skal gjøres i tråd med kravene i EUs industriutslippsdirektiv og forurensningsforskriften kapittel 36. Vi vil endre tillatelsens vilkår om utslipp til vann for å ivareta EU’s utslippsgrenser for næringsmiddelindustri. På grunn av at tillatelsen er mer enn ti år gammel vil vi også vurdere om det er behov for andre endringer. Tillatelsen omfatter Diplom-Is sine aktiviteter i Brennaveien 10, gbnr. 3/254 i Nittedal kommune.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 gir vi allmennheten anledning til å uttale seg om saken før vi fatter vedtak. Informasjon om anlegget og den gjeldende tillatelsen kan leses i menyen til høyre.

Sammendrag av informasjon om anlegget

Diplom-Is produserer iskrem av fløte og saft, frosne desserter og krokan. Produksjonen skjer ukentlig med oppstart mandag 0600 og avslutning fredag 2200. Virksomheten har et forbrenningsanlegg for propan. Utslipp av støy skjer bl.a. fra vifter og fra kjøleaggregat på lastebiler. 

Prosessavløpsvann fra virksomheten renses i et eget anlegg med biologisk behandling før påslipp til kommunalt avløpsledningsnett. Avløpsvannet føres videre til NRVA sitt avløpsrenseanlegg på Strømmen, hvor det renses før utslipp til Nitelva.

For Diplom-Is sin produksjon av næringsmiddel på Brennaveien 10 gjelder BAT-konklusjoner for næringsmiddelindustri (Food, drink and milk industries) fra EU. BAT-konklusjonene inneholder blant annet forpliktende grenseverdier (BAT-AEL) for utslipp til vann.

Du kan sende innspill eller merknader til saken

En eventuell uttalelse må sendes til Statsforvalteren innen 17. november 2024. Vi ber om at uttalelser gis skriftlig per e-post til sfospost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med «høringsuttalelse i sak 2020/24516».

Informasjon om videre saksgang

Eventuelle høringsuttalelser vil sendes til Diplom-Is AS avd Produksjon Gjelleråsen for kommentarer, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høyringsfrist:
17. november 2024 23:59